Dansk håndballstjerne sto frem som lesbisk som 18-åring

- Sendte en beskjed til familie og venner om at jeg likte jenter, og at jeg håpet de elsket meg som for jeg var.

Den danske håndballstjernen Kristina Kristiansen (24) skal styre det danske angrepet under håndball-VM i Serbia.

Kristiansen spiller for den danske klubben Holstebro, men da hun ankom klubben som 18-åring i 2007 hadde hun en hemmelighet: Hun likte jenter.

– Det var først da jeg flyttet til Holstebro at jeg fortalte det, så jeg var vel 18 år. Men mine foreldre har alltid visst det og merket det på meg, de vet bare alt. Alle aksepterte det fullstendig, så det har vært veldig lett for meg, sier hun til Ekstra Bladet.

Kristina Kristiansen må stanses av Heidi Løke og co. dersom Norge møter Danmark.Kristina Kristiansen må stanses av Heidi Løke og co. dersom Norge møter Danmark. Foto: STR

For Kristiansen, som har kjælenavnet «Mulle», var det en lettelse å stå frem som lesbisk.

– Det var bare som en stein som landet tungt på jorden og sa BOFF! Jeg slapp å komme med masse små løgner som «nei, det er Brian fra Køge jeg skriver med» da jeg skrev med en jente. I familieselskapene slapp jeg spørsmål som «hvordan går det med guttene?»

Kjærligheten gjorde at 24-åringen sto frem.

– Jeg fikk en kjæreste og jeg ville jo gjerne vise det til folk. Så jeg sendte en beskjed til familie og venner om at jeg likte jenter, og at jeg håpet de elsket meg som for jeg var. Så veltet det inn med svar, og det var ikke et eneste av dem som var negativ, sier «Mulle».

Danmark er i gruppe B i håndball-VM, og åpner mot Kina lørdag. Brasil, Serbia, Japan og Algerie er de øvrige lagene i gruppen.