Klaus skapte baby-boom i bygda

– Jeg blir gjerne fadder til hele bunten!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Programleder Klaus Sonstad kan fra nå av også føre opp tittelen som sexolog på visittkortet. 

Mer sengekos 

I vår besøkte TV 2-programmet «Klaus på kanten» den vesle kommunen Rollag i hjertet av Numedal hvor folketallet er i sterk nedgang. 

Derfor kom programlederen og komikeren opp med et nytt slagord og en klar oppfordring til innbyggerne under sitt standup-show i samfunnshuset. 

– Ligg et ligg for Rollag! Godt for deg og godt for Rollag! 

Babyboom i bygda 

Og innbyggerne har tydeligvis tatt Klaus på ordet for nå meldes det om en kommende babyboom i Rollag. Rundt 14 fødsler er varslet rett over nyttår, og det er mye for en liten kommune på rundt 1200 innbyggere, melder ordfører Dag Leslien. 

– Jo, det er mer enn det som har vært vanlig de siste årene og det har vært en veldig positiv overraskelse, forteller Leslien til tv2.no. 

Ordføreren syntes det var morsomt med besøkt av Klaus Sonstad og satte stor pris på oppfordringen fra programlederen. 

STOLT: Ordfører i Rollag Dag Lislien ble selv en stolt bestefar på onsdag og gleder seg over rekordmange fødsler i kommunen.
STOLT: Ordfører i Rollag Dag Lislien ble selv en stolt bestefar på onsdag og gleder seg over rekordmange fødsler i kommunen.

Vurderer flere «dugnader» 

– Dugnadsånden er stor men det er ikke ofte vi har oppfordret til denne type «dugnad». Men hvis det kan påvirke innbyggertallet over tid så må vi kanskje vurdere flere «dugnader», røper ordføreren som selv ble bestefar i går.

Stolt og rørt

Klaus Sonstad blir gledelig overrasket når tv2.no overbringer nyheten om at innbyggerne har tatt oppfordringen hans på ordet. 

– Det synes jeg er helt fantastisk og gjør meg både stolt og rørt. Poenget er at selv om vi tullet med det i programmet så mente vi det også. Man kan ikke bare importere folk til bygdene i Norge, man må faktisk også gjøre en egeninnsats, forteller Sonstad til tv2.no. 

Lille-Klaus?

Dermed kan det også hende at det dukker opp noen guttepjokker i Rollag over nyttår med fornavnet Klaus. 

HANEN I KURVEN: Klaus Sonstad på besøk hos Stasjonsfruene i Rollag. (fra venste) Sissel Bergan, Klaus Sonstad, Hilde Voldbakken Rostad og Gry Møll Kleiv.
HANEN I KURVEN: Klaus Sonstad på besøk hos Stasjonsfruene i Rollag. (fra venste) Sissel Bergan, Klaus Sonstad, Hilde Voldbakken Rostad og Gry Møll Kleiv.

– Hehe, jeg så nettopp på navnestatistikken at Klaus er et guttenavn i kraftig fall på lista så nå har vi en mulighet til å gjøre noe med saken. Neida, det er ikke noe jeg forventer eller tror vil skje men jeg håper virkelig at dette vil inspirere andre kommuner med lavt folketall. Da kan de bare kikke til Rollag, eller «Look to Rollag» som jeg sier, forteller Klaus. 

Vil gjerne ha nytt besøk 

Ordføreren er godt fornøyd med innsatsen til Klaus og vet hva han skal gjøre dersom fødselstatistikken begynner å peke nedover igjen. 

– Da ringer vi bare Klaus igjen. Det er klart at vi satser på ting vi ser fungerer, sier Lislien.

Og Klaus er ikke vond å be. 

– Kanskje vi kunne hatt en fellesdåp? Jeg blir gjerne fadder til hele bunten, avslutter Sonstad.