The Voice-Knut Marius syk før semifinalen

- Det kunne ikke passe dårligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Sandra Mei Ling Noer

Mens majoriteten av «The Voice»-finalistene forbereder seg til morgendagens livesending, som skal avgjøre hvem som går videre til finalen, er det én deltaker som glimrer med sitt fravær. Knut Marius Djupvik (25) har nemlig fått påvist bihulebetennelse og har fått streng beskjed av legen om å holde seg i ro.

– Det kunne ikke passe dårligere! Å synge på fredag er kanskje det viktigste punktet i karrieren min. Å få den diagnosen to dager før og fryse og svette hele tiden er en dårlig følelse, sier en tydelig skuffet deltaker når tv2.no tar en prat med ham torsdag ettermiddag.

Skuffelse er ikke det eneste som preger 25-åringen. Sangeren har nemlig også vanskeligheter med å snakke som følger av betennelsen.

– Jeg er veldig hes og har hovne stemmebånd. Så jeg har fått beskjed om å få så mye som mulig hvile før jeg går på scenen i morgen, forteller han.

Se alle årets knockouts og dueller her!

 

Ble dårlig i helgen

Det var etter forrige fredags livesending Knut Marius kjente at helsa begynte å skrante.

– Jeg merket på fredag at jeg var snufsete og litt dårlig. Jeg hadde noen oppdrag i helgen som innebar en del reising, og det var mye som skjedde på få dager. På mandag skjønte jeg at jeg var på vei til noe som ikke var helt bra. Jeg ble dårlig i halsen og kjente det på stemmen, i tillegg til at jeg har hatt feber. Men jeg har vært hos legen og fått medisiner som forhåpentligvis hjelper meg i morgen, sier finalisten.

Se alle årets blind auditions her!

Liker dårlig å ikke ha øvd

25-åringen forteller at han ikke har turt å teste om sangstemmen holder et drøyt døgn før semifinalen.

– Akkurat nå tør jeg verken å synge eller teste om det går i det hele tatt. Jeg prøver bare å hvile så mye som mulig. Men jeg har forhåpninger om at det skal gå fint og at jeg skal få en god opplevelse i morgen.

– Hvordan blir det å gå på scenen når du ikke har hatt mulighet til å øve hele uka?

– Det blir litt spesielt å ikke ha øvd. De tidligere ukene har vi hatt god tid på forberedelser, og vi har diskutert nesten hver eneste tone i sangen – noe som gjør at man føler seg forberedt. Jeg kommer til å savne det i morgen, og jeg kommer nok til å føle meg mer noobie. Det kommer til å føles mindre gjennomtenkt og det liker jeg dårlig. Det er kjipt å ikke ha den ekstra tryggheten med å ha gått gjennom alt med det musikalske teamet og Lene (Nystrøm, Knut Marius' mentor, journ. anm.) Men jeg har sunget så mye gjennom livet at jeg ikke blir vettskremt, sier sangeren.

Se semifinalen i «The Voice» fredag klokken 20.00 på TV 2.

Se Knut Marius synge «Set Fire To The Rain» av Adele live:

 Se Knut Marius' blind audition her: