Kulturministeren delte ut pris til rørt frivillig

- Det er kjemperørende. Jeg er utrolig stolt over dugnadsånden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Stine Eriksen

En rekke ildsjeler jobber frivillig for å gjøre en innsats for noen som trenger det. I samarbeid med Frivillighet Norge ble den nasjonale Frivillighetsprisen 2013 delt ut i «God morgen Norge». De tre finalistene ble stemt fram av seere og TV2.nos lesere og de tre finalistene fikk samlet 24 000 stemmer.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) i «God morgen Norge» i med følgende begrunnelse:

De er en bærebjelke i lokalt kultur- og organisasjonsliv. De skaper nærhet og stolthet til nasjonal og lokal historie og er et forbilde for samarbeid mellom frivillige og profesjonelle. De bidrar til teaterproduksjon av høy kvalitet og gjør den nasjonale kulturarven levende.

Dette er de nominerte til Frivillighetsprisen 2013

 

Pris til Spelet

Prisen gikk til de over 800 frivillige som hvert år jobber sammen for å gjøre «Spelet om Heilag Olav» til en forestilling.

– Jeg er målløs! Dette er en kjærkommen anerkjennelse for et nitidig arbeid gjennom 60 år. Jeg er stolt på vegne av alle de som bidrar hvert eneste år, sier Leif Johannes Sagen, leder for de frivillige i Spelet.

Sagen forteller om eksempler der fem generasjoner har deltatt som frivillige, og tror mange gjør det av stolthet og kjærlighet til produktet som bygda bruker som sitt fremste varemerke. 

Best i verden

Kulturministeren forteller at Norge er verdensledende i frivillighet, og at over halvparten er med på å gjøre en forskjell for andre – uegennyttig og ubetalt.

– Det er kjemperørende. Jeg er utrolig stolt over dugnadsånden.

– Hvorfor er vi så gode på dette i Norge?

– Vi har en tradisjon for å være med og gjøre en innsats i lokalmiljøet vårt. Det er det som binder oss sammen og skaper børingen i samfunnet vårt.

De tre semi-finalistene var: Home-Start Familiekontakten i Moss, Carol Østby og kongepuddelen Molly fra Grimstad og de frivillige i «Spelet om Heilag Olav». Se alle finalistene her.