Frps sentralstyre skal diskutere Per Sandberg

Fremskrittspartiets sentralstyre skal ta stilling til om partiets første nestleder Per Sandberg skal fredes eller om styret skal ta det første skrittet mot å ekskludere ham.

Sentralstyret skal møtes fredag for å diskutere saken, skriver Dagens Næringsliv.

Avisen har fått tilgang på et brev fra Tromsø Frp-leder Kristian P. Wilsgård til partiets sentralstyre. I brevet viser Wilsgård til Sandbergs bokutgivelse «Mot min vilje».

«I forkant av bokutgivelsen, og under pressekonferansen ved lansering av boken, kom Sandberg med en rekke sterkt negative uttalelser i mediene om flere navngitte folke- og tillitsvalgte i Frp. Vi registrerer også at selve boken inneholder en rekke negative karakteristikker av flere folke- og tillitsvalgte», skriver Wilsgård.

Lokallagsstyret ber enstemmig sentralstyret vurdere om Sandbergs uttalelser, samt bokens innhold, er i tråd med partiets vedtekter og etiske og organisatoriske retningslinjer.

Wilsgård ønsker ikke å kommentere brevet overfor DN. Sandberg har siden før boken ble utgitt, vært åpen på at det kunne komme krav om eksklusjon. Men han er ukjent med lokallagets brev.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2