Röyksopp og Lindbæk inngår forlik

Etter å ha kranglet om rettigheter i tingretten er partene i dag enige om å inngå forlik. De starter i tillegg et musikalsk samarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

I en pressemelding fra Röyksopps advokat heter det at Rune Lindbæk, Torbjørn Brundtland og Svein Berge har inngått forlik. De legger all uenighet bak seg og ser fremover.

– For å bruke en lokal Tromsø-analogi, har vi stått på hver vår side av sundet, men vi har nå kommet hverandre i møte midt på Tromsøbrua, sier Röyksopp i en kommentar.

Ikke nok med at partene har inngått forlik. De er sågar enige om å samarbeide musikalsk fremover.

– Dette er en positiv måte å gå ut av noe som vi alle har opplevd tung. Vi er nå enige om å fokusere på fremtiden, der musikken skal stå i sentrum for hva vi gjør, sier partene i en felles uttalelse.

Det arbeides med prosjekter der Röyksopp og Lindbæk skal remixe hverandres materiale.

Saksøkte gamle venner

Rune Lindbæk håndhilser på Svein Berge i Bergen tingrett. Nå skal de samarbeide musikalsk.Rune Lindbæk håndhilser på Svein Berge i Bergen tingrett. Nå skal de samarbeide musikalsk. Foto: Torbjørn Brandeggen / TV 2

Lindbæk saksøkte Röyksopp-duoen Torbjørn Brundtland og Svein Berge i 2012 for opphavsretten til melodien «Lift», men tapte saken i Bergen tingrett i mars i år.

Retten slo fast at Lindbæk verken var utøvende musiker, produsent eller tilvirker av låten «Lift» etter Åndsverklovens § 42.

Retten festet heller ikke lit til at han var musiker under innspillingen av «A Higher Place» fra 2001/2002. Rune Lindbæk reagerte kraftig på dommen.

– Jeg vet at jeg og Torbjørn Brundtland lagde «Lift» likeverdig. Alt han kommer med i retten er fri fantasi, og fri fantasi skal ikke være grunnlaget for en dom i norsk rettsvesen. Han lyver, og det syns jeg er særs beklagelig, sa Lindbæk til TV2.no den gang.

Han syntes det var vanskelig å oppleve hvordan han ble fremstilt i retten av sine tidligere kompiser.

– Det jeg reagerte kraftigst på var forsøket på å diskreditere meg både som menneske og musiker, sa Lindbæk.

SAMMEN I STUDIO: Slik poserte Svein Berge, Rune Lindbæk og Torbjørn Brundtland da den britiske djen Robin Jackson besøkte Tromsø i 1995 og tok dette bildet i studioet deres på Brygga.SAMMEN I STUDIO: Slik poserte Svein Berge, Rune Lindbæk og Torbjørn Brundtland da den britiske djen Robin Jackson besøkte Tromsø i 1995 og tok dette bildet i studioet deres på Brygga. Foto: Robin Jackson

Begge saker avsluttet

Rune Lindbæk anket dommen fra Bergen tingrett. I tillegg reiste han krav om oppreisning fordi han følte seg ærekrenket av Röyksopp i deres motsvar som ble publisert på en egen nettside.

Nå er både ankesaken og oppreisningssaken avsluttet, melder partene.