Martin (14) trener med Manchester United

Den lovende Strømsgodset-spilleren har vist seg frem hos Bayern München og Manchester United i høst.

TV 2 skrev for to måneder siden om 14 år gamle Martin Ødegaard som var dro på et fem dager langt treningsopphold hos regjerende Mesterliga-vinner Bayern München.

Stortalentet, som debuterte for Strømsgodsets A-lag i en treningskamp allerede som 13-åring, er sønn av tidligere toppspiller Hans Erik Ødegaard. Han ringes ned av agenter og klubber som ønsker å se nærmere på Martin.

– Det har vært voldsom interesse, sier pappa Ødegaard til TV 2.

Han er for tiden i England for å følge sønnens treningsopphold i Manchester United. Fra mandag til fredag skal Martin vise seg frem på trening med ulike United-lag. Fredag får han sjansen hos reservene, skriver Drammens Tidende som først omtalte saken.

Ikke skremt
– Oppholdet her har vært fantastisk bra med en flott mottakelse. De har vanvittige fasiliteter og følger opp spillerne på en fin måte. Nivået er jevnt høyt, men ikke skremmende, mener Ødegaard.

Artikkelen fortsetter under bildet!

PAPPA: Hans Erik Ødegaard.PAPPA: Hans Erik Ødegaard.

Han mener sønnen har klart seg «bra» og fått gode tilbakemeldinger etter de fire første dagene i storklubben. 14-åringen mange omtaler som landets største talent reiser videre til Tyskland neste uke for å trene med Stuttgart. Også Strømsgodsets samarbeidsklubb Manchester City ønsker å få Martin på besøk.

– Jeg regner med det kommer til å skje, men vi vet ikke helt når. Dette skal gå opp uten at Martin får for mye fravær på skolen.

Blir i Norge
Stortalentet har i høst trent med Strømsgodsets seriemestere og spilt 4. divisjonsfotball for klubbens tredjelag. Om to uker fyller Martin 15 og kan skrive proffkontrakt med klubben.

– Om det skjer, må nesten Strømsgodset svare på. Vi er opptatt av at han får en god treningshverdag der han kan utvikle seg videre, sier Ødegaard senior.

– Er det aktuelt å reise ut allerede nå?

– Nei, det er for tidlig. Han er ikke ferdig med ungdomsskolen ennå. Jeg håper han er såpass godt oppdratt at han skjønner det, svarer den tidligere Strømsgodset-spilleren og ler.