LYDLOGG FRA BARNESKOLEMASSAKREN:
Gråtende mennesker trygler om hjelp

Mens skudd smeller i bakgrunnen, ringte folk nødtelefonen for å melde fra om skoleskytingen i Newtown i USA i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Lydloggene avdekker hvor fortvilte og redselslagne mange av dem som ringte nødnummeret 911 var, samtidig som man kan høre skyting i bakgrunnen den skjebnesvangre dagen 14. desember i fjor.

– De skyter ved inngangsdøren, noe skjer ... glasset i inngangspartiet er skutt helt i stykker, det fortsetter. Det fortsetter ennå, sier en mann som oppgir navnet Richard og som virker opphisset og forvirret mens han snakker med operatøren på alarmsentralen. Operatøren ber ham deretter rolig om å søke dekning.

Onsdag ble lydloggene fra nødtelefonene offentliggjort. Hør den i videovinduet øverst.

Etter først å ha drept sin egen mor i deres felles hjem, dro Adam Lanza (20) til Sandy Hook Elementary School i Newtown i Connecticut der han åpnet ild. 20 barn i seksårsalderen og seks lærere ble drept før Lanza til slutt tok sitt eget liv.

Det er uvisst hvorfor Lanza valgte akkurat Sandy Hook barneskole. Han gikk der selv fra første til femteklasse, men hadde ingen tilknytning til klasserommene hvor drapene ble begått.

Politiet har offentliggjort en rekke bilder av bevisene de sikret seg inne på rommet til den unge mannen. Skuffer og skap var fylt med våpen og ammunisjon. Alle vinduene var blendet med svarte søppelsekker.

LES MER OG SE BILDENE: På innsiden av massedrapsmannens bolig

Motivet til Lanza er fortsatt ikke kjent. Han etterlot seg ikke noe brev eller video med noe spesielt budskap. Han var en tilbaketrukket person som brukte det meste av tiden sin på å spille voldsspill.

(©NTB/TV 2)