Trenerne tror på norsk medalje

Men Montenegro er den største favoritten blant postenligatrenerne.

Trenerne i Postenligaen er stort sett optimister på Norges vegne to dager før VM kastes igang med kampen mellom vertsnasjonen Serbia og Japan.

De er samstemte i at det blir norsk medalje, men ikke alle har Norge som den største favoritten.

 

Les også: Slik ser du håndball-VM på TV 2

Claus Mogensen, Byåsen:
– Jeg anser Montenegro for å være best, foran Norge. Derfor tar Montenegro gull. Norge får sølv eller bronse, alt ettersom når de møter Montenegro.

Montenegro vant EM i fjor og var også i OL-finalen i fjor sommer.

– Montenegro har en stor gruppe med topp individualister (Knezevic, Bulatovic, Jovanovic, Dokic og Radicevic), og i motsetning til de øvrige landene på Balkan, så har de klart å skape et sterkt kollektiv. Dessuten har de opparbeidet seg stor erfaring og spiller med et stort hjerte.

At det blir norsk medalje er dansken helt sikker på.

– Norge har det beste forsvaret, den beste målvakten og en god kontrafase. Det gir som alltid medalje.

Kenneth Gabrielsen, Glassverket:
– Norge kommer til semifinale. Der kan alt skje. Så de er garantert topp fire.

Glassverket-treneren tror at Ungarn kommer til å savne Karl Erik Bøhn, som ledet dem til EM-bronse i fjor.

– Jeg ser Norge, Frankrike og Montenegro som de beste, og så tror jeg Danmark kan overraske. Jeg tror ikke Ungarn blander seg inn uten Karl Erik.

Les også: Nå kan du spille VM-manager

Thomas Hørlyk, Vipers Kristiansand:
– Norge blir nummer en eller to i gruppen. De kommer helt garantert til kvartfinalen, hvor de får sin første test. Møter de Serbia eller Brasil, kan Norge ryke ut allerede der. I semifinalen kan Ungarn eller Montenegro bli motstander. Blir det Ungarn så kommer Norge til finalen.

Det er ingen store overraskelser på Hørlyks favorittliste.

– Montenegro, Spania eller Norge er favoritter. Brasil, Ungarn, Frankrike og Serbia (farlige på grunn av hjemmebane) er outsidere.

Les også: Nå kan du kubjelle håndballjentene inn til seier

Alfred Örn Finnsson, Storhamar:
– Prestasjonene i Møbelringen Cup varierte. Det skyldes etter min mening at man prøver å bygge opp et nytt forsvar på grunn av fraværet av nøkkelspillet fra de siste sesongene. Alle fikk prøve seg ettersom trenerteamet prøver ut forskjellige kombinasjoner. Norge har utfordringer forsvarsmessig, men det fungerte bra i perioder. I etablert angrep savner jeg skudd fra distanse fra venstreback.

Islendingen legger ikke altfor mye vekt på prestasjonene i Møbelringen Cup.

– Tross variert spill er jeg ikke bekymret for Norge. Kvalikkampene mot Romania er et godt eksempel på at laget presterer når det gjelder. I VM kommer Norge til å bli bedre og bedre utover i mesterskapet. Bredden i stallen utnytter meg sikkert godt. Derfor tror jeg på norsk seier i VM.

Finnsson har ikke like stor tro på Montenegro som sine kolleger.

– Jeg tror også at lag som Spania og Ungarn blir bra, pluss at en nasjon som Serbia kan imponere og bli en joker.

Henrik Mærsk, Flint Tønsberg:
– Jeg tror Spania eller Montenegro vinner. Serbia kan bli en farlig outsider på grunn av hjemmebane. Må jeg velge så heller jeg mot Montenegro. Jeg tror Spania og Montenegro er fysisk og forsvarsmessig best, noe som vil få utslag i utslagskampene etter innledende.

Han har ikke så stor tro på norsk gull.

– Norge blir nummer tre eller fire. De kan endre på femte eller sjette også. Jeg tror dessverre ikke at de vinner denne gangen.

Mærsk mener at den norske storhetstiden i internasjonal kvinnehåndball nærmer seg slutten.

– Jeg tror vi nærmer oss et tronskifte. Spørsmålet er om det kommer nå. Det kan komme nå. Årsaken til dette er at Norges forsvar ikke ser like bra ut som det har gjort tidligere. Man mangler noen spillere og jeg er usikker på om erstatterne holder høyt nok nivå i de avgjørende kampene. Det betyr at Norge blir for avhengig av Lunde i målet. Verdens beste målvakt, ja. Men det blir for mye ansvar på henne, og jeg tror ikke det holder helt inn denne gangen. Det betyr også at vi ikke får se en kontrafase av Norge som er like markant som tidligere. Totalt sett tror jeg dette slår negativt ut.

Men han spår et jevnt mesterskap.

– Det blir marginer som avgjør. Jeg tror ikke det er noen som blir mye bedre enn andre. Topp seks blir nok jevn denne gangen,

Bendik Berg, Nordstrand:
– Norge kan, med full klaff, vinne VM. Det laget som skal vinne må naturligvis ha en målvakt som lykkes i avgjørende kamper, og et meget godt forsvar. Norge har mulighetene til å lykkes med begge deler.

I likhet med mange andre, så setter Berg spørsmålstegn ved det norske forsvarsspillet.

– Den største utfordringen er selvsagt forsvaret. Her mangler man kontinuitet og lang mesterskapserfaring i parsammensetningene i midten. Til gjengjeld er treerne veldig aggressive, og det kan fremprovosere noen aksjoner som våre gode offensive enere kan utnytte ved å bryte ballbaner. Fremover har vi nok å spille på.

André Jauert, Fredrikstad:
– Norge vinner VM på grunn av bredden og erfaringen i troppen.

Arne Senstad, Oppsal:
– Norge blir verdensmestere.

Oppsal-treneren tror Norge vil løfte seg utover i VM.

– Norge har toppene med den desidert beste målvakten, linjespiller og hele høyresiden. Man er best trent og har god erfaring med å ha utvikling i løpet av et mesterskap. Kan fort tape åpningskampen, men vinner resten.

Håvard Mamelund, Stabæk:
– Jeg har ikke fått sett Montenegro / Buducnost eller Ungarn siden EM, så er litt usikker på hvor gode de er i år. Men utfra hva jeg har sett av de andre lagene så virker Norge sterkere. Med forbehold om at jeg ikke har sett Montenegro og Ungarn, så tipper jeg at Norge vinner VM.

Stabæk-treneren tror Katrine Lunde og Heidi Løke blir nøkkelspillerne for Norge.

– Man har en sterk historie i mesterskap og ser en bort fra kampene mot Montenegro i OL og EM, så har man vært overlegne. I tillegg tror jeg Katrine Lunde kommer til å være mesterskapets overlegent beste målvakt, og at Heidi Løke alene skaper mer eller mindre 10-15 mål per kamp. Usikkerheten er at de skal spille knockout i sluttspillet, hvilket betyr at en dårlig kamp av for eksempel målvaktene så kan Norge ryke.

Ole Gustav Gjekstad, Larvik:
– Jeg tror at dersom du spør dem, så er svaret medalje. Og gullmedaljen er fullt mulig å ta. Jeg tror Montenegro kan være en tøff motstander. Frankrike det samme. Det er vel medaljekandidatene slik jeg ser det nå.

Gjekstad er optimist på Norges vegne.

– Norge kan ta gull, og er sannsynligvis den største favoritten.

Larvik-sjefen har latt seg imponere av Silje Solberg denne sesongen, og tror hun kan gi Norge et løft i VM.

– Det er en bred og god stall. Det ser ut til at Silje Solberg kan gjøre en jobb i målet ved siden av Katrine Lunde. Det blir viktig å ha to målvakter. Og så synes jeg det er ganske bra fart i laget. Det lille spørsmålet er forsvarsspillet i perioder.

Hege Eggen Hov, Levanger:
– Jeg tror Norge trenger noen kamper for å komme på maksimalt nivå, spesielt med tanke på samhandlingen i forsvar. Hvis de er tålmodige og stoler på det som bor i laget, kan de gå til topps.

Postenligaens eneste kvinnelige trener har stor tro på Norge.

– Jeg tror Norge vinner VM. Det bor mye i laget, og høyresiden er uten tvil den beste i verden. Får de maksimalt ut av laget så blir det gull.

Tore Johannessen, Tertnes:
– Norge har solide mesterskapstradisjoner de siste årene. I tillegg er de det laget som best tåler et langt mesterskap. De spiller nok en gang VM-finale.

Men Tertnes-treneren har en større favoritt enn Norge.

– Norge møter nok Montenegro i en jevn finale. Men jeg holder Montenegro som en knapp favoritt. Mest på grunn av usikkerhet rundt midtforsvaret til Norge.