City slapp med skrekken etter keeperselvmål

En tidlig scoring fra Sergio Agüero og Yaya Touré-dobbel sikret borteseier for Manchester City. Men i sluttminuttene ble det nervøst på The Hawthorns.

West Bromwich - Manchester City 2-3
Se videosammendrag i vinduet øverst!

Blåtrøyene har tapt fire av de seks siste bortekampene i Premier League, men mot West Bromwich i kveld fikk City pyntet på statistikken. Hadde kampen vart noen minutter lenger, kunne likevel Pellegrinis disipler gått på trynet. Men Anichebes redusering kom akkurat litt for sent.

SELVMÅL: Aleksandar Kolarov sender ballen feil vei og rett i føttene på keeper Costel Pantilimon, før den triller i mål.. Foto:  @
SELVMÅL: Aleksandar Kolarov sender ballen feil vei og rett i føttene på keeper Costel Pantilimon, før den triller i mål.. Foto: @

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Etter noen halvtamme åpningsminutter, smalt det fra bortelaget. Edin Dzeko spilte ballen gjennom til høyreback Pablo Zabaleta, som igjen fant Sergio Agüero. Argentineren gjorde ingen feil fra femmeteren og plasserte ballen lekkert opp i nettaket bak en sjanseløs Boaz Myhill i WBA-målet.

Tamt hjemmelag

Det neste kvarteret handlet det meste om City, og etter 23 minutter fikk de betalt på ny. Aleksandar Kolarov slo enkelt inn til Yaya Touré som minst like enkelt satte ballen kaldt og rolig nede i det høyre hjørnet for en utspilt Myhill. Dermed ledet et City-lag, som har slitt på bortebane i det siste, 2-0 på The Hawthorns.

 

2-0 stod det også etter de første 45 minuttene, men antall City-mål kunne like gjerne vært doblet. Både Agüero og Dzeko kunne nettet mot et West Bromwich-lag som ikke så ut til å henge med i det hele tatt. Samir Nasri, Fernandinho og resten av City-midtbanen fikk kose seg i fred i store perioder, uten at det så ut til å vekke særlig interesse blant bortelagets spillere.

Straffe?

2. omgang startet der den første avsluttet. City fremadstormende - WBA på etterskudd. Men i det 48. minuttet dro formsterke Shane Long seg fri mellom Vincent Kompany og Kolarov inne i 16-meteren. Den målsultne iren gikk i bakken, men dommer Chris Foy vinket spillet videre til store protester fra hjemmefansen. Om det skulle ha vært straffe eller ikke kan sikkert diskuteres i det uendelige.

Utover i kampen kom West Bromwich noe mer med, men det var aldri noen tvil om hvor de tre poengen skulle ta veien. I hvert fall ikke etter at en klomsete Claudio Yacob tråkket på tåen til Aleksander Kolarov inne i West Bromwich' 16-meter. Foy pekte på straffemerket, og et lite minutt seinere fikk Yaya Touré æren av å bli tomålscorer fra ellevemeteren.

Komisk selvmål og WBA-dobbel i sluttminuttene
Ti minutter senere kom kveldens komiske innslag på The Hawthorns. Regissører: Citys Aleksander Kolarov og Costel Pantilimon. Førstnevnte prøvde å klarere et lavt innlegg, men ballen gikk rett i en liggende Pantilimon før den trillet over målstreken til 3-1.

 

Og det bisarre selvmålet tente tydeligvis hjemmelaget. Da overtiden nærmet seg slutten fikk råsterke Victor Anichebe vendt seg opp like utenfor 16-meteren og satt ballen i mål til nok en WBA-redusering. Men dessverre for hjemmepublikummet kom reduseringen for sent, og City kunne juble for tre velsmakende bortepoeng.

Hva synes du om dette? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!