Holtby og Chiriches med hver sin suser da Spurs vant

Tottenham-langskudd senket Fulham i Meulensteens debutkamp.

Fulham-Tottenham 1-2
Se videosammendrag øverst!

Tottenham tok endelig en seier igjen i Premier League onsdag.

Lewis Holtby og Vlad Chiriches satte inn hvert sitt langskudd etter at Ashkan Dejagah hadde sendt Fulham i ledelsen like etter pause.

Dermed klatret André Villas-Boas' lag til 6. plass på tabellen, ettersom både Southampton, Newcastle og Manchester United tapte sine kamper.

Les også: Riise tilbake i Fulham-varmen

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Defoe-sjanse tidlig
TØFFE TAK: Det er ikke mange av Dimitars tidligere i lagkamerater i Tottenham som fremdeles er i klubben. Her er Fulham-spissen i duell med nyervervelsen Etienne Capoue.TØFFE TAK: Det er ikke mange av Dimitars tidligere i lagkamerater i Tottenham som fremdeles er i klubben. Her er Fulham-spissen i duell med nyervervelsen Etienne Capoue. Foto: Tony Marshall/Pa Photos
Jermain Defoe fikk tillit fra start for andre gang i Premier League-sammenheng denne høsten, og var nære ved å få en drømmestart. Uheldigvis for spissen ble skuddet hans etter fem minutter reddet av Maarten Stekelenburg i Fulham-buret.

En tidligere kollega av Defoe i Spurs-angrepet markerte seg etter drøyt ti minutter, men Dimitar Berbatovs heading var for løs og bød ikke på problemer for Hugo Lloris i Tottenham-målet.

 

Berbatov tvingte fram høy Lloris-klasse
Halvveis i omgangen var dog bulgareren nærmere. I en periode der Fulham dominerte fullstendig fikk stjernespissen dempet ballen og avsluttet mot det lengste hjørnet, men denne gangen reddet Lloris med en strålende parade.

På motsatt side burde Paulinho gikk gjestene ledelsen like etterpå. Han ble spilt gjennom av Jermain Defoe, dro seg helt fri og avsluttet, men det upressede skuddet fra kloss hold gikk utrolig nok over.

Artikkelen fortsetter under bildet!
FIKK TILLIT FRA START: Jermain Defoe startet for andre gang i Premier League denne høsten, men klarte ikke å lure Fulham-forsvaret.FIKK TILLIT FRA START: Jermain Defoe startet for andre gang i Premier League denne høsten, men klarte ikke å lure Fulham-forsvaret. Foto: Bogdan Maran/Ap

En annen av sommersigneringene til André Villas-Boas - Erik Lamela - var også svært nære ved to anledninger snaue kvarteret før pause. Da også han først ble spilt fri av Defoe avsluttet han like til side for Stekelenburgs Fulham-mål, mens han like etter måtte se sitt skudd bli slått til hjørnespark av den solide nederlandske keeperen.

Store sjanser etter pause
Lagene gikk til pause på 0-0, men kun fire minutter etter hvilen var Spurs nære på igjen. Aaron Lennon kombinerte flott med innbytter Lewis Holtby, og fant Jermain Defoe i feltet. Spissen skjøt på direkten, men Philippe Senderos var på rett plass og blokkerte forsøket.

Like ette var Lennon på ferde igjen, men nok en gang ble Defoes forsøk blokkert. Det ble også Sandros variant, ettersom brasilianeren plukket opp nedfallsfrukten og klinket til uten tellende resultat.

Berbatov var også nære i denne perioden av kampen, og rundt ti minutter etter hvilen trodde mange på Craven Cottage at han hadde sendt vertene i ledelsen. Dessverre gikk skuddet i nettveggen. JUBLET FOR SCORING: Ashkan Dejagah scoret for Fulham, men det holdt ikke til poeng.JUBLET FOR SCORING: Ashkan Dejagah scoret for Fulham, men det holdt ikke til poeng. Foto: Nigel French/Pa Photos

Fulham tok ledelsen - så våknet Spurs
Like etter Berbatovs sjanse skulle dog vertene ta ledelsen, og denne gangen spilte bulgareren tilretteleggerrollen. Han fant Ashkan Dejagah, som med sitt første ligamål dunket 1-0 i det lengste hjørnet på lekkert vis.

Tottenham var rystet, men drøyt kvarteret før slutt fikk de dog sin utligning. Den rumenske midtstopperen Vlad Chiriches skjøt fra distanse, var heldig med treffpunktet på ballen og så at ballen suste i nettet bak Stekelenburg til 1-1.

Holtby banket inn Spurs-ledelse
Åtte minutter før slutt var det en Spurs-innbytter sin tur til å markere seg. Lewis Holtby rappet ballen og klinket til fra distanse. Tyskeren har tidligere uttalt at han ønsker å trå i Jürgen Klinsmanns fotspor på White Hart Lane, og med slike skudd har han i hvert fall gode muligheter til det.

Ungguttene scoret sitt første Premier League-mål og sørget for 2-1-ledelse til gjestene i Vest-London. Like etter var Jermain Defoe nære ved å doble ledelsen, men en flott Stekelenburg holdt Spurs-ledelsen til ett mål.

På motsatt side måtte nok en gang Hugo Lloris i aksjon tre minutter før slutt. En mesterlig redning av franskmannen på Fulham-innbytter Bryan Ruiz' forsøk fra kloss hold holdt dog Spurs i tet, og sikret også alle tre poengene.

Det satte en stopper for André Villas-Boas' lags rekke uten seirer i Premier League.

Fulham: Stekelenburg - Riether, Hughes, Senderos, Riise - Parker, Karagounis - Dejagah, Kasami, Kacaniklic - Berbatov
Innbyttere: Stockdale, Zverotic, Boateng, Sidwell (for Karagounis, 61.), Duff (for Kacaniklic, 87.), Taarabt, Ruiz (for Parker, 88.)

Tottenham: Lloris - Walker, Chiriches, Dawson, Vertonghen - Capoue, Sandro - Lennon, Paulinho, Lamela - Defoe
Innbyttere: Friedel, Naughton, Chadli (for Sandro, 69.), Holtby (for Capoue 46.), Sigurdsson, Townsend (for Lamela, 79.), Soldado

ENORM GLEDE: Tottenham-stjernene overfaller Lewis Holtby etter at tyskeren satte inn seiersmålet.ENORM GLEDE: Tottenham-stjernene overfaller Lewis Holtby etter at tyskeren satte inn seiersmålet. Foto: Tony Marshall/Pa Photos

Hva synes du om dette? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!