Norsk kunstner vekker oppsikt i Fotball-Europa

- Bare noe jeg gjør i lunsjpausene, sier Nikolai Torgersen.

Den norske kunstneren Nikolai Torgersen har allerede klart å vekke oppsikt i Fotball-Europa med sine humoristiske fotballtegninger.

Onsdag publiserte Daily Mirror en artikkel der de viser frem nordmannens kreative fremstillinger av forskjellige fotballspillere.

 

Under navnet @Footballpainter har Torgersen publisert flere tegninger av verdensstjerner som Zlatan Ibrahimovic og Franck Ribery på Twitter.

Les også: Ferguson og Dalglishs Suárez-feide inspirerte «sexy» kalenderserie

– Jeg jobber som kunstner til vanlig. Dette er noe jeg gjør når jeg ikke gidder å drive med de tyngre og mer seriøse prosjektene. Det er egentlig noe jeg bare gjør i lunsjpausene, forteller han til TV 2.

På ett av bildene har han tegnet Zlatan i draktene til PSG, AC Milan, Barcelona, Inter, Juventus, Ajax og Malmø som er alle klubbene svensken har spilt for.

ZLATAN X 7: Zlatan i alle sine klubbdrakter gjennom karrieren.ZLATAN X 7: Zlatan i alle sine klubbdrakter gjennom karrieren.

På ett annet ser vi Totenhams reservekeeper Brad Friedel fremstilt som hovedpersonen i den populære tv-serien Breaking Bad, Walter White. Selvølgelig under tittelen «Breaking Brad».

BREAKING BRAD: Den norske kunstneren fremstiller Brad Friedel som Breaking Bad-karakteren Walter White.BREAKING BRAD: Den norske kunstneren fremstiller Brad Friedel som Breaking Bad-karakteren Walter White.

Man kan også finne Bayern Münchens stjernespiller Franck Ribery tegnet som en hund lenket til hundehuset, og Mesut ÖzIl som en person fra verdensrommet, som nok er synet mange Arsenal-supportere har på deres nye helt.

Torgersen har fått gode tilbakemeldinger på de mange tegningene og synes det er morsomt med oppmerksomheten rundt bildene. Han er likevel klar på at fotballtegningene bare er et sideprosjekt.

– Dette noe jeg bruker fem prosent av tiden min på. Resten av tiden bruker jeg på den mer tradisjonelle kunstner-karrieren min. Jeg er redd dette kommer til å slå like dårlig ut som å ha stempel som en politisk kunstner. Fotball-kunstner. Allikevel, som et lunsj-prosjekt som har sklidd litt ut av proposjoner, så er det morsomt nok, sier han.

BILDEMONTASJE: Torgersen har tegnet flere Premier League-stjerner. Her er Phil Jonses til venstre og Mesut Özil til høyre.BILDEMONTASJE: Torgersen har tegnet flere Premier League-stjerner. Her er Phil Jonses til venstre og Mesut Özil til høyre.