Arsenal-blogger om Ramseys forvandling: - Nå er han større enn Wilshere

Waliserens formkurve har sjokkert selv den mest trofaste fansen.

Se Arsenal-Hull på TV 2 Sport Premium og Sumo (20.45) | Se ni PL-kamper i kveld

James McNicholas er mannen bak den svært populære Arsenal-bloggen Gunnerblog. I tillegg jobber han som frilans fotballjournalist og skriver for blant andre BBC, FourFourTwo og ESPN.

London-mannen er likevel aller mest kjent for å parodiere Arsène Wenger. Flere av videoene har gått sin seiersgang også her i Norge.

Se Wenger-parodier nederst i saken!

– Ramsey heldig som har sluppet unna
Når temaet dreier over på sesongens kanskje største enkeltoverraskelse, Aaron Ramseys (22) sensasjonelle form denne høsten, blir McNicholas imidlertid langt mer alvorlig.

 

Waliserens helomvending er nok til å røre en Arsenal-supporter. Historien er velkjent. Thomas Vermaelen sto nærmest da 19-åringen i sin 29. kamp for klubben i februar for tre og et halvt år siden brakk både skinn- og leggbeinet i møtet med Ryan Shawcross.

– Jeg husker bare at jeg lå på bakken. Det neste er at jeg våknet på sykehuset, der legen sa at «dette kommer til å ordne seg», sa Ramsey selv da han omsider reiste seg fra sykesengen i 2010. Veien tilbake var at det særdeles lange slaget.

Først 19. mars året etter var Ramsey igjen med fra start for Arsenal. Fansen hadde for lengst avskrevet ham som nok et skademareritt – inkludert James McNicholas.

– Spillere kan komme seg fra skader meget kjapt i den moderne fotballen, men jeg fryktet virkelig for Ramsey. Arsenal-fansen har sett hvordan skader kan Abou Diaby kan ha energitappende effekt på spilleres karrièrer. Siden han ble skadet, har Diaby slitt med en rekke muskelproblemer og aldri blitt den samme igjen. Ramsey er heldig som har sluppet unna den samme skjebnen, sier McNicholas til TV 2.

Fra stallfyll til scoringsmaskin
I lys av skaden er Ramseys 13 mål på 22 kamper i 2013/14-sesongen så sensasjonelt at det ikke er rart fansen nærmest leter etter utenomjordiske årsaker. Ved sesongstart sto samme mann med elleve mål på fem år og 150 kamper.

– Jeg antok som mange andre at han ville utvikle seg til stallfyll. Jeg så aldri at han skulle bli stjernen han er nå. Nå er han uunnværlig for Wenger. Han har for eksempel rast forbi en spiller som Jack Wilshere i Arsenal-hierarkiet, uten tvil. Akkurat nå er Wilshere trolig ikke engang i førsteelleveren, men det er garantert Ramsey. Han er trolig det første navnet Wenger plotter ned på arket. Slik sett burde han være en kilde til inspirasjon for nettopp Wilshere, sier bloggprofilen.

Engelske Jack Wilshere er regnet som det største talentet klubben har høstet fram noen gang.

McNicholas tror nøkkelen til Ramseys suksess ligger i en uventet retur av selvtillit. En tillit manager Arsene Wenger ga ham da han lot Ramsey signere en ny langtidskontrakt samtidig som spilleren selv var skadet og på vei tilbake.

– Fotballen har nok fortsatt et stykke å gå før den tar innover seg hvor mye psykologi faktisk har å si for moderne spillere. Det virker som om Ramsey bare har skjønt at han trolig scorer mål hvis han prøver. Nå ser han plutselig ut som han vet hvor ballen spretter, kommer seg i de rette rommene, og avslutter med en bestemthet jeg aldri har sett maken til, sier McNicholas.

Se Gunnerblog-parodien fra da Mesut Özil ble klar for Arsenal her:

... og her ser du parodien fra dagen før ...: