Norske Nastaran kjemper om å bli Miss Plus Size International

For to år siden ville hun ikke vise seg i bikini på stranda. Nå skal hun gå på catwalken i både bikini og aftenkjole.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Marit Grøtte

Norske Nastaran Marie Kowkabi (27) er en av finalistene i Miss Plus Size International 2013, som går av stabelen i London denne lørdagen.

I dag gjestet hun «God morgen Norge» for å fortelle om forventningene til skjønnhetskonkurransen som er for kvinner med størrelse 46 og oppover.

Se video i toppen av saken.

En av 30 finalister

– Det hele startet i januar når jeg gjorde research til en blogg jeg skulle starte. Da kom jeg over et søknadsskjema til missekonkurransen, og jeg sendte inn en søknad. Etter hvert så glemte jeg litt at jeg hadde søkt, men plutselig fikk jeg e-post om at de ville ha et intervju med meg over Skype, sier Nastaran.

Juryen likte det de så, og hun ble valgt som en av 30 finalister.

Til vanlig studerer Nastaran markedsføring og driver bloggen «Curves and I». Der skriver hun om mote og deler personlige erfaringer om hvordan det er å være en frodig kvinne.

Tøff oppvekst

Under missekåringen skal jentene gå på catwalken i både aftenkjole, hverdagsantrekk og bikini.

– Jeg tror dommerne kommer til å se etter sjarm, utstråling og selvtillit. Det er også viktig å få fram hva du ønsker å gjøre for omverdenen og samfunnet. Det vil bli stilt spørsmål som man skal besvare, sier hun.

Nastaran forteller at hun ikke alltid har vært like selvsikker som hun er nå. Helt siden hun var liten har hun vært større en gjennomsnittet, og hun innrømmer at det gjorde oppveksten tøff.

– Jeg vokset opp og var usikker på meg selv. Men jeg tror at personligheten min reddet meg. Jeg turte å ta tak i det, og jeg ble en del av ting. Men det var selvfølgelig kjempesårt, sier hun.

LES OGSÅ: Er du kvinne med store former? Da må du ikke gjøre dette

Turte ikke vise seg i bikini

For kun to år siden holdt hun seg heller innendørs enn å være på stranda i bikini.

– Det har vært en prosess. For seks år siden var jeg på ferie med venninner i Frankrike, og da ba jeg dem om å ikke le av meg når jeg tok på meg badetøy. Siden det var i utlandet så var det litt enklere, men det var ikke før et par år siden at jeg turte å være på stranden i Norge. Jeg var redd for hva andre skulle synes. Men så kom jeg til et punkt hvor jeg innså at det begrenset meg å tenke på hva andre synes, så jeg bestemte meg for å begynne å gi blaffen.

Nå er hun klar til å gå på scenen i bikini foran deltakere, dommere og presse.

– Jeg har gjort et tema ut av det, så jeg tror det blir gøy. Men det er selvfølgelig litt skummelt, siden dette skal sendes på tv og radio, sier Nastaran.

Nastaran har store mål for missekonkurransen og fremtiden.

– Målet er å nå topp fem i denne konkurransen. Også skal jeg forandre moteverden og resten av samfunnet, sier hun.

Nastaran fikk hjelp av designeren Solfrid Pedersen til å finne den perfekte aftenkjolen. Her er utgangspunktet til kjolen hun skal ha på seg på scenen i London.Nastaran fikk hjelp av designeren Solfrid Pedersen til å finne den perfekte aftenkjolen. Her er utgangspunktet til kjolen hun skal ha på seg på scenen i London. Foto: God morgen Norge/TV 2