Over 800 personer jobber gratis for «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad

Neste sommer har Spelet jubileum, og de ivrigste frivillige har vært med i flere generasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Christina Eriksen

En rekke ildsjeler jobber frivillig dag og natt for å gjøre en innsats for noen som trenger det. I samarbeid med Frivillighet Norge skal «God morgen Norge» dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen 2013.

Nominasjonene har strømmet på. Fem kandidater er valgt ut, der tre av dem går til en finale.

De tre som får flest stemmer går til en finale. Blant de tre skal en jury bestemme hvem som vinner Frivillighetsprisen i år.

Vinneren blir kåret på direkten i «God morgen Norge» på TV 2.

Avstemmingen er nå avsluttet!

HER ER ÅRETS KANDIDATER:

1. Kai Petter Gulmæle, Finnsnes i Troms

Kai Petter Gulmæle bruker store deler av fritiden sin på frivillig arbeid. Han er aktiv i Røde Kors på Finnsnes i Troms der han blant annet jobber med integreringsprosjekter, selger kalendere og leter etter savnede etter snøskred. De som kjenner han sier han gir ubetinget kjærlighet til mennesker uten å kreve noe tilbake.

2. Hiam Al-Chirout, Larvik i Vestfold

Hiam Al-Chirout gjør en stor innsats for innvandrerkvinner og barn i nærområdet. Hun driver språkundervisning, strikkekafé, svømmegrupper og er engasjert i lokalpolitikken. I tillegg har hun et sterkt engasjement for hjemlandet sitt Syria.

3. Home-Start Familiekontakten, Moss i Østfold

Hilde Sofie Hjelseth er en av 30 frivillige i Home-Start Familiekontakten i Moss. De frivillige gjør en innsats fordi de vil og ønsker å bidra – ingen av dem får betalt. To ganger i uka henter Hilde to år gamle Anita i barnehagen og tilbringer ettermiddagen med henne. 

4. Carol Østby og kongepuddelen Molly, Grimstad i Aust Agder

Kongepuddelen Molly (5) er opplært til å være en god lytter. Flere ganger i uka får barn øve på lesing sammen med kongepuddelen. Molly og eieren Carol Østby jobber frivillig flere timer fire ganger i uka. I tillegg til lesetrening beøker de eldre på dagsentret og barn på skoler i nærområdet.

5. Spelet om Heilag Olav og de frivillige, Stiklestad/Verdal i Trøndelag

Over 800 frivillige stiller opp hvert år for at Spelet om Heilag Olav på Stiklestad skal bli en forestilling. Neste sommer har Spelet jubileum, og de ivrigste frivillige har vært med i flere generasjoner.

Foto : Mads Pettersen, TMM produksjon