Slik gikk det da Susanne skulle fjerne tatoveringen sin

- Helt normalt, svarer laserklinikken Beautè Adorèe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Camilla Brække

Nesten halvparten av de som tar tatovering angrer på det etterpå. Derfor velger mange å fjerne tatoveringa med laser. Men det kan bli en lang, vond og dyr prosess, for det kan ta flere år med laserbehandlinger å få bort en tatovering helt. Det vet Susanne Haknert.

– Her har jeg en liten sommerfugl på brystet og en 20 år gammel tribal på armen. Jeg hater tatoveringene og vil bare få dem bort, sier hun.

Besøk TV2.no - nettsidene dine

Derfor begynte Susannne for noen år siden å ta laserbehandlinger. Hun har tatt nærmere 10 slike behandlinger tidligere på ulike klinikker. Siden den gang har tatoveringene blekna, men fortsatt gjenstår det en del.

– De siste årene har jeg begynt å dekke til overkroppen fordi tatoveringene forstyrrer meg. Mitt største ønske er å få dem bort så fort som mulig, sier Susanne.

Fikk blemmer og brannskade

Et rabattilbud på letsdeal.no gjorde at Susanne valgte å teste ut en ny laserklinikk, Beautè Adorèe hud og hår laserklinikk, som holder til på Majorstua i Oslo.

På klinikken lovte de henne en rask og effektiv laserbehandling, uten skader og arr. Men allerede da hun lå under laseren, skjønte hun at noe var galt.

– Jeg kjente en smerte som var mye kraftigere enn det jeg har opplevd før. Det brente og det sved. Det var kjempevondt, og det var som om noen holdt en lighter under huden min konstant, sier Susanne.

Og dette på tross av at klinikken beskrev laserbehandlingen slik på hjemmesiden sin:

«Behandlingen er rask, nesten bloodless og svært effektivt, uten forårsaker skade eller forlate arr.»

– Dette bildet tok jeg hjemme på kvelden etter behandlingen. Da begynte det å komme blodblemmer som bare boblet opp. Alt ettersom timene gikk ble blemmene bare større og større, sier Susanne og blar i bildene av seg selv som viser tydelige blemmer.

ETTER-BILDE: Susanne Haknert viser fram et bilde av armen sin etter laserbehandling hos Beautè Adorèe hud og hår laserklinikk i Oslo. ETTER-BILDE: Susanne Haknert viser fram et bilde av armen sin etter laserbehandling hos Beautè Adorèe hud og hår laserklinikk i Oslo. Foto: Andri Gylfason © TV 2 hjelper deg

 

Legevakta: Forbrenningsskade

Dagen etter laserbehandlingen hos Beauté Adorée hadde Susanne så sterke smerter at hun måtte dra til Oslo legevakt. Der konstaterte flere leger forbrenning, noe det står i journalene. I tillegg fikk Susanne beskjed om at hun måtte avslutte laserbehandlingene og holde huden vekk fra sol det neste året.

– Nå kan jeg ikke fortsette behandlingen mer, og det er en dyp skuffelse, sier Susanne.

Vi tar med Susanne til hudekspert Jon Langeland. Han har drevet med laserbehandling i 20 år og er hudlege ved Hudklinikken i Oslo.

Hudlege: - Ikke vanlig

Først ser hudlege Jon Langeland bildene av Susanne.

– Oi, ja her var det ganske mye reaksjon. Du har fått litt sterk behandling sannsynligvis, og det er ikke vanlig at det er slik etterpå. Dette kommer av en varmeutvikling i øvre del av huden. Hvis laseren er sånn som den skal, så skal det ikke bli varmespredning til huden, sier Langeland.

Hudlegen vurderer også huden til Susanne tre uker etter at hun fikk laserbehandlingen hos Beauté Adorée.

– Sånn det så ut da du var på legevakten ville jeg vært redd for at du kunne fått et fortykket arr her, sånn som med BCG-vaksine. Men slik det ser ut nå, ser det veldig mye bedre ut. Jeg tror ikke du får alvorlige konsekvenser, men vi vet ikke helt, sier Langeland.

2760 kroner betalte Susanne for tre laserbehandlinger hos Beauté Adorée. Nå må hun isteden vente et helt år til hun kan ta laserbehandling igjen, for i mellomtiden må huden bli bra.

– Huden er fortsatt veldig sensitiv og nå må jeg smøre den med krem 6-8 ganger om dagen helt til den er bra igjen. Så det gikk ikke akkurat som jeg hadde håpet på, sier Susanne.

Beauté Adorée nektet å møte Susanne

Etter at TV 2 hjelper deg tok tak i saken har Susanne fått tilbake pengene sine for laserbehandlingen. Men vi ville fortsatt vite hvordan Susanne kunne få så sterke smerter og blemmer. Derfor har vi i flere måneder forsøkt å få til et intervju med daglig leder og ansvarlig lege ved laserklinikken Beauté Adorée som holder på Majorstua i Oslo.

I tre uker hadde vi en avtale om å møte klinikken med Susanne til stede. Men dagen før vår intervjuavtale trakk de seg, og skrev i en mail at de selv ikke kunne komme på TV, og at en ekspert fra Skotland som skulle gjøre intervjuet på vegne av klinikken ikke kunne komme.

Vi møtte opp utenfor klinikken med Susanne likevel.

– Jeg skjønner ikke at de trenger en ekspert fra Skotland til å uttale seg. Jeg trodde jo de var ekspertene som driver en profesjonell hudklinikk, sier Susanne Haknert, tydelig skuffet når vi forteller henne at hun ikke får snakket med noen fra klinikken likevel.

– Nå står vi her i dag fordi det var i dag de hadde sagt en tid, også kommer de ikke likevel, til tross for at de har satt denne tiden. Jeg synes det er trist for jeg hadde håpet å møte dem og prate med dem, sier Susanne.

Noen dager etter vår opprinnelige intervjuavtale, får vi til en ny intervjuavtale, fordi klinikken sier at de har skaffet en ny talsperson. Men denne gangen vil de ikke at Susanne skal være med.

LASERUtenfor Beaute Adoree på Majorstua i Oslo der Susanne fikk den mislykkede laserbehandlingen. LASERUtenfor Beaute Adoree på Majorstua i Oslo der Susanne fikk den mislykkede laserbehandlingen. Foto: Andri Gylfason © TV 2 hjelper deg

 

 
 

Laserklinikken: - Helt normalt

Noen dager senere møter vi en mann, Carl Fredrik Bø, som skal uttale seg på vegne av klinikken Beauté Adorée. Han nekter å svare på hvor han egentlig jobber, men i ettertid finner vi ut at han jobber i PR-byrået Effector. Bø har også med seg en person som filmer intervjuet.

Slik så Susanne ut etter laserbehandling hos dere. Hvordan kunne det gå sånn?

– En effektiv fjerning av tatovering kan både være ubehagelig og gi slike hudreaksjoner som det vi ser hos Susanne. Dette er en midlertidig hudreaksjon, som er helt vanlig rett etter en behandling av tatovering. Går du på internett så vil du finne tusenvis av tilsvarende bilder.

– Men er dette normalt?

– En effektiv fjerning av tatoveringer kan gi slike resultater ja.

ER DET NORMALT? Talsperson for Beaute Adoree, Carl Fredrik Bø blir konfrontert med Camillas bilder av TV 2 hjelper deg. ER DET NORMALT? Talsperson for Beaute Adoree, Carl Fredrik Bø blir konfrontert med Camillas bilder av TV 2 hjelper deg. Foto: TV 2 hjelper deg © Andri Gylfason

 

– Tusenvis av slike bilder på internett

Beauté Adorée ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra hudlege Jon Langeland, som mener at Susannes hudreaksjon ikke er normal. Siden Langeland selv driver med laserbehandling, mener Beauté Adorée at han er en konkurrent og at de derfor ikke vil kommentere uttalelsene hans.

– Men når det står på nettsidene deres at behandlingen er rask og effektiv, og at du ikke får skader og ikke arr, - og så blir Susanne slik du ser på bildene? Hvordan kan du forsvare det?

– En effektiv fjerning av tatoveringer kan være ubehagelig og den kan gi slike hudreaksjoner og går du på internett så vil du finne tusenvis av slike bilder.

– Kan du vise meg det? På internett?

– Jeg har ikke internett på meg her, men hvis du googler tattoo and blisters så vil du finne masse bilder.

Jeg har smarttelefon med meg, vi kan google det nå?

– Jeg har ikke tid. Jeg synes vi er ferdige nå, sier avslutter Bø.

TV 2 hjelper deg har i etterkant av dette intervjuet flere ganger googlet «tattoo and blisters», men ikke funnet bilder som viser blemmer på samme måte som på bildene til Susanne.

Har du hatt problemer med tatoveringsfjerning? Kontakt TV2.no her!