Sven Nordin knivet mot Ben Affleck om Batman-rolle

Prøvespilte for Hollywood-storrolle i all hemmelighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Ingrid Treborg

Det ble full baluba da det i august ble annonsert at Ben Affleck (41) blir nye Batman.

Et opprop som ble lagt ut på hjemmesiden til Det hvite hus ba om hjelp til å forby Affleck å spille superhelt de neste 200 årene.

Annonseringen førte til titusenvis av oppslag i internasjonal presse, og ble fort en av de mest omdiskuterte på Twitter.

Kanskje ville det blitt enda mer baluba hvis det var Sven Nordin (56) som fikk rollen som Batman i den kommende oppfølgeren til «Man of Steel». I filmen møter vi både Supermann og Batman.

Han konkurrerte nemlig mot Affleck om rollen. Det avslører han i tirsdagens «Else» på TV 2.

«I'm sorry, but Ben Affleck got the part»

FRA «MOT I BRØSTET» TIL HOLLYWOOD?: Nordin ble norgesberømt i TV-serien. Her er han sammen med Hilde Lyrån, som spilte kjæresten hans Trine.FRA «MOT I BRØSTET» TIL HOLLYWOOD?: Nordin ble norgesberømt i TV-serien. Her er han sammen med Hilde Lyrån, som spilte kjæresten hans Trine.

I sommer besøkte Sven Nordin Hollywood, hvor han prøvespilte for rollen som Lynvingen, som superhelten heter på norsk.

Det var Svens USA-agent som skaffet ham prøvespillingen.

– Ja, jeg har prøvespilt i den nye «Batman»-filmen. Jeg fikk svar via agenten min, der det sto: «I'm sorry, but Ben Affleck got the part. But they thought that you did very well, and we tried to find something for you in the movie», forteller Nordin.

Den tidligere «Mot i brøstet»-skuespilleren sier at det ikke skal stå på allsidighet når USA-agenten hans vurderer roller han kan prøvespille i.

– Da tenker jeg at når de ber meg prøvespille for Batman, da går de jævlig bredt ut, ler han.

Underskriftskampanje mot Affleck

Change.org ble det i høst laget en underskriftskampanje i et forsøk på å få Affleck til å ikke spille Batman.

I skrivende stund har hele 95.000 signert.

Fansen som støtter kampanjen mener at Ben Affleck ikke kommer til å yte rollefiguren rettferdighet, og at skuespillerferdighetene hans ikke er i nærheten av å være gode nok til å spille rollen på en troverdig måte.

Ben tar over rollen som Batman etter Christian Bale, som har spilt superhelten i tre filmer. Det var Bale selv som takket nei til filmselskapets ønske om å ha han med i en fjerde film.

Artikkelen fortsetter under bildet

«MAN OF STEEL»: Den kommende filmen hvor Supermann møter Batman har norgespremiere neste sommer. Uten Sven Nordin.«MAN OF STEEL»: Den kommende filmen hvor Supermann møter Batman har norgespremiere neste sommer. Uten Sven Nordin.

Inntar Hollywood

Kanskje må Sven vente litt på sitt store Hollywood-gjennombrudd, i motsetning til Aksel Hennie og Ingrid Bolsø Berdal, som begge nylig avsluttet innspillingen av sin første Hollywood-film «Hercules».

Henne og Bolsø Berdal spiller mot mange kjente navn i filmen, som Dwayne «The Rock» Johnson, Ian McShane, Joseph Fiennes og John Hurt.

Johnson skrøt i juni av Hennie, og delte sin begeistring til sine nærmere fem millioner følgere på Twitter:

«6am. Shooting over 12hrs & still going. My HERCULES co-star @AkselHennie reps out between takes. #Discipline #MyBoy», skrev han.

HET I HOLLYWOOD: Aksel Hennie.HET I HOLLYWOOD: Aksel Hennie. Foto: Stella Pictures