Lisa Tønne ble lam i halve ansiktet: - Jeg blir nok litt selvbevisst

Det er ikke bare-bare å spille inn «Norske Talenter» etter å ha operert bort en hjernesvulst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Sandra Mei Ling Noer

Da komiker Lisa Tønne (35) våknet opp etter å ha operert bort en svulst på hjernen i januar i år, var ikke ting som de hadde vært. Blødninger under operasjonen hadde gjort henne midlertidig lam i halve ansiktet.

Mens hun fortsatt var påvirket av narkose, snøvlet hun fram sine første ord til ektemannen Kyrre Holm Johannessen (40): «They.. have... given... me... Downs... Syndrome!». Og med ett var ting allikevel litt som før.

– Jeg husker faktisk ikke den kommentaren, det er Kyrre som har fortalt meg om den. På grunn av narkosen husker jeg ikke at han var hos meg eller at jeg sa det. Så det var jo litt spesielt å finne ut at lytehumoren sitter så langt i underbevisstheten min, smiler 35-åringen til tv2.no.

Smilet sitter ikke helt som det en gang gjorde. Det sitter litt på skeiva, men det er der. Blant annet fordi Tønne denne helgen ble lansert som en av de nye «Norske Talenter»-dommerne.

Hun forteller at hun gleder seg, selv om glede ikke er den eneste følelsen hun sitter med mens hun venter på at opptakene skal begynne.

– Det som blir litt spennende nå, er å gjøre dette med halvt fjes. Helt i begynnelsen blir jeg sikkert litt selvbevisst på det, men etter hvert tror jeg det blir litt mer naturlig for meg. I hverdagen min er jeg ikke så bevisst på det annet enn jeg må dryppe øyet. Det er selvfølgelig litt irriterende iblant, og i mine stille stunder er det ikke alltid at det er så gøy. Men det går jo greit.

 

Får støtte av legen

Det går greit. Og hadde det ikke vært for humoren, hadde det trolig gått dårligere enn «greit», tror komikeren.

– Jeg er jo veldig, veldig glad for at jeg har fått utdelt dette i livet, at jeg evner å se ting på en måte som ikke alltid må være så seriøs og realistisk. At jeg kan finne på gøyale ting med det, for det kan jeg absolutt. Det er masse gøyale ting med det også, sier Tønne med en nesten urovekkende optimisme.

– Og så har jeg jo tullet med at dette er straffen fordi jeg har hatt så mye lytehumor. Litt sånn «nå skal du få kjenne på noen lyter sjæl»! Og det får jeg jo nå, fortsetter hun.

– Hva slags hindringer tror du at du vil møte på når dere går igang med innspilling?

– Jeg blir fortere sliten. Så jeg må ta noen forholdsregler, og da har jeg min vidunderlige overlege på Rikshospitalet som er med og backer meg. Hvis jeg blir for sliten så får jeg legeerklæring. Det er som han sier: Det synes ikke så godt utenpå lenger, og det er jo veldig vanskelig for andre mennesker, som ikke har vært gjennom dette her selv, å forstå hva det innebærer. Det er det egentlig bare jeg som kan forstå. Jeg kan ikke forlange at noen andre skal forstå det heller. Så da blir det like greit å si at «sånn er det».

GODT GIFT: Tønne med programledermannen Kyrre Holm Johannensen, som var der da hun våknet fra narkose etter å ha operert bort en hjernesvulst tidligere i år.GODT GIFT: Tønne med programledermannen Kyrre Holm Johannensen, som var der da hun våknet fra narkose etter å ha operert bort en hjernesvulst tidligere i år. Foto: Ole Morten Myrvoll

 

Ikke spesielt familievennlig

Det er ikke bare «Norske Talenter» som får Lisa Tønne til å smile om dagen. Sammen med «Torsdag kveld fra Nydalen»-komiker Sigrid Bonde Tusvik, gir nemlig Tønne ut en podcast.

– Jeg tror det er noe av det morsomste jeg har gjort! Vi har det kjempegøy, det er veldig, veldig gøy. I den podcasten er det ikke så mye filter, og heller ikke så mange grenser. Vi har jo ikke noen sjef, så det blir uvant å plutselig ha en sjef. Det er generelt ganske modig av dem å ville ha meg med på en direktesending.

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse for folk flest at en podcast med to av Norges mest frittalende kvinner er drøy. Tønne innrømmer at overgangen til et familievennlig talentprogram i beste sendetid blir temmelig stor.

– Det er jo den store utfordringen, for som person er jeg jo ikke veldig familievennlig. Så vi må sikkert ha noen pep talks før direktesendingene. Jeg hører rykter om at vi heldigvis skal ha noen på øret.

Gjorde mannen til Gundersen forbanna

Av de fire dommerne fra fjorårets sesong, er det bare skuespiller og sanger Mia Gundersen som sitter igjen. Danser og artist Omer Bhatti, skuespiller Bjarte Hjelmeland og altså Lisa Tønne er de nye tilskuddene bak dommerbordet.

Tønne har jobbet med Hjelmeland før. Skryter ham opp i skyene. Det siste hun så av Mia Gundersen, var da hun roastet henne. Da var det ikke akkurat skryt som stod på agendaen.

– Siden det var en roast, så var jo det også litt uten filter. Det første hun sa da hun kom og møtte meg nå var «ja, sist gang jeg møtte deg, så roasta du meg og mannen min ble så forbanna»! Men det er god stemning nå, altså.

Se de nye «Norske Talenter»-dommerne på første opptaksdag her:

 

 

20 prosent Siv Jensen

Søknadsfristenen til innspillingene av «Norske Talenter» nærmer seg. Spente deltakere som vil melde seg på trenger ikke frykte at Tønne skal være spesielt skummel eller streng. Eller..?

– Nå har jeg hørt rykter om at Omer sier at han er veldig streng, så det kan bli spennende. Det er veldig deilig hvis noen andre tar den rollen, så kan jeg fjase meg gjennom det.

– Så du er ikke så streng?

– Altså, jeg kan jo surne når jeg har lavt blodsukker. Men jeg blir ikke streng, jeg blir mer «f*ttekjerring». Så nei, jeg vet ikke. Jeg tror det er dumt å tenke at jeg skal bli den strenge. Jeg tror veien får bli til litt mens vi går. Jeg får si som de sier på «Paradise Hotel»: Jeg skal være 100 prosent meg selv. Men jeg kjører litt mer sånn at jeg tror jeg skal være 80 prosent meg selv og 20 prosent noen andre.

– Hvem blir de 20 prosentene?

– Nei, det får vi se. Kanskje Dalai Lama, det kommer litt an på hvordan dagen blir.

– Hvis du surner, da?

– Da skal jeg være 20 prosent Siv Jensen. Morna, deltaker! Så skal jeg ha på sånn hundepeniskjole på hver sending.

 

«Norske Talenter» kommer på TV 2. Meld deg på den nye sesongen her!