VINNERE: Eirik Søfteland, Siri Vølstad Jensen, Knut Marius Djupvik og Morten Heggdal har alle gått seirende ut fra et TV 2-program i år. Foto: TV 2
VINNERE: Eirik Søfteland, Siri Vølstad Jensen, Knut Marius Djupvik og Morten Heggdal har alle gått seirende ut fra et TV 2-program i år. Foto: TV 2

Dette er TV 2-vinnerne fra 2013

Se vinnerøyeblikkene fra året som har gått.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av 2013 har det blitt kåret mange vinnere på TV 2. 

Jubileumsrunde av «Idol»

I år feiret «Idol» sitt 10-års jubileum. Det ble markert med en jubileumsrunde av den populære sangkonkurransen, hvor Kurt Nilsen og Tone Damli Aaberge gjorde comeback som dommere.

Etter en storslått finale direkte fra Oslo Spektrum, ble det klart at TV-seerne stemte fram 17-åringen Siri Vølstad Jensen som vinner. Rockeren Eirik Søfteland tok andreplassen. 

– Jeg kan ikke tro det! Det har ikke gått opp for meg... Det er helt sykt, utbrøt Siri da det ble klart at hun var vinneren av «Idol 2013».

Se det første intervjuet med Idol-Siri etter seieren:

Brødre vant 500.000

Årets sesong av «The Amazing Race Norge» startet i Oslo, før deltakerne satte kursen mot Afrika, etterfulgt av Sør-Amerika. Etter et intensivt kappløp gjennom tre kontinenter, var det brødrene Omar (29) og Bilal Ishqair (27) som kom først i mål på den siste etappen og sikret seieren. De vant premien på 500.000 kroner og to biler.  

– Jeg tror jeg skal selge bilen – jeg er mer glad i cash enn i bil, sa Omar etter seiren.

– Samme her. Jeg skal spandere en liten ferie på foreldrene mine. Resten av pengene skal jeg bruke på å betale ned litt lån og så kanskje unne meg noe spesielt, føyde Bilal til.

Se Omar og Bilal fortelle om seieren: 

Pusset opp Grottenveien 1

Denne våren flyttet fire par inn i Grottenveien 1. Her skulle de pusse opp hver sin leilighet mens de ble fulgt av et kamerateam. De som hadde en høyest prosentvis prisøkning på sin leilighet ble kåret som vinnere av TV2-programmet.

Til slutt gikk ekteparet Tine Esseth og Torbjørn Jensen av med seieren i «Grottenveien 1», og fikk med seg overskuddet av leilighetssalget, som var på 575.000 kroner i tillegg til en bil. 

 – Vi har hele veien sagt at vi går for å vinne og nå kan vi si at livet er rettferdig, sa Torbjørn.

Se det første intervjuet med vinnerne:

Danket ut 600 andre jenter

I høst var motebladet Det Nye på utkikk etter Norges nye it-jente, og 600 jenter meldte seg på programmet «Det Nye-jenta». Et knippe jenter ble testet i alt fra krativitet og stil til engasjement. Til slutt stakk Karn Fjørtoft Kjerstad (21) av med seieren

– Det føles vanvittig godt å vinne, og ikke minst litt surrealistisk! Jeg hadde aldri drømt om å være den som fikk komme på coveret og blogge med Det Nye, så det gjør meg utrolig glad, sa hun til TV2.no etter seieren.

VANT: Karn danket ut 600 andre jenter og ble kåret til «Det Nye-jenta».
VANT: Karn danket ut 600 andre jenter og ble kåret til «Det Nye-jenta».

Vant i blanke messingen

Denne høsten inntok elleve kjendiser parketten med sine dansepartnere i «Skal vi danse». I finalen sto det mellom «Hotel Cæsar»-skuespilleren Kim-Daniel Sannes og rockeren Eirik Søfteland. Et halvt år tidligere sto Eirik i «Idol»-finalen, men der mått han se seg slått av Siri. Denne gangen gikk det derimot annerledes, og Eirik ble utropt som vinner av «Skal vi danse 2013» sammen med Nadya Khamitskaya

Med årets seier ble Nadya Khamitskaya historisk som den første som har vunnet «Skal vi danse» to ganger. Første gang var med Åsleik Engmark i 2010.

I finalesendingen danset Eirik og Nadya en showdans til «Braveheart»-musikken. Der valgte han å stille naken under kilten, noe fotografene også fikk med seg. 

Se Eirik og Nadyas vinnerdans:

Norges beste stemme

I sesong to av sangkonkurransen «The Voice» var det mentorene Espen Lind, Lene Nystrøm, Tommy Tee og Sondre Lerche som jaktet på Norges beste stemme. 

I finalen var det Knut Marius Djupvik (25) som fikk flest seerstemmer og ble kåret til vinneren av «The Voice 2013». Han danket ut finalistene Pål Rake (24), Tor Kvammen (31) og Adrian Jørgensen (21), og vant en platekontrakt med Universal, en bil og et reisegavekort.

– Jeg skjønner ingenting. Jeg er sykt, sykt glad og er utrolig rørt, sa Knut Marius etter seieren.

Mentor Lene Nystrøm var svært stolt av Knut Marius, og hun mente at hans talent overgikk de andre. 

– Du har vært en av mine favoritter siden starten av. Jeg synes ditt talent moser de andre for å være helt ærlig, sa hun etter hans finaleopptreden. 

Se gledesscenene etter at Knut Marius ble kåret til vinner:

Vant bil og hytte

Denne høsten ble den niende sesongen av «Farmen» sendt på TV 2. 14 deltakere ble fraktet til Berli Gård på Langvik i Grimstad kommune, hvor de skulle leve i ekstremt primitive forhold.

Etter ti uker sto det mellom Magnus Røberg (24) og Morten Heggdal (44) i finalen. Morten gikk til slutt seirende ut av den siste kunnskapskonkurransen, og kan dermed kalle seg vinneren av «Farmen 2013». Han vant en bil og en hytte. 

Under finalefesten fortalte Morten at det var først etter at han kom hjem at det gikk opp for han at hadde vunnet.

– Nå føler jeg at dette er veldig stort! Da jeg sto midt i det var det bare uvirkelig og jeg ville hjem. Nå skjønner jeg at jeg har faktisk vunnet en premie på over en million, sa Morten til tv2.no på finalefesten.

Bli med på finalefesten med alle årets Farmen-deltakere:

Slo ut alle toppkokkene

Ti av Norges beste kokker var samlet for å konkurrere om hvem av dem som var best på kjøkkenet i høst og vinter. Til slutt var det Geir Skeie (33) som stakk av med den gjeve seieren etter å ha danket ut Tom Victor Gausdal (37) etter tre spennende sausdueller.

– Det var veldig gøy å vinne, selvølgelig. Det var gøy at det var mot Tom Victor, som jeg ser på som den mest komplette kokken i Norge, sier 33-åringen om seieren til tv2.no.

VANT KOKKEKAMPEN: Geir Skeie stakk av med seieren i «Kokkenes kamp».
VANT KOKKEKAMPEN: Geir Skeie stakk av med seieren i «Kokkenes kamp».