Eddie «The Eagle» hevder han skal hoppe i hoppuken

26 år etter sin flaksehopping i Calgary-OL, skal den engelske skihopperen Eddie Edwards være prøvehopper i den tysk-østerrikske hoppuken.

Hopperen fra Cheltenham, som gikk under kallenavnet «The Eagle», skal være prøvehopper i det klassiske nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen 1. januar, melder britiske medier. Kontrakten som gir Edwards muligheten til å gjennomføre prøvehoppet er ennå ikke signert.

Skeptisk hoppekspert
Edwards endte sist i både liten og stor bakke under OL i 1988.

– Jeg er fortsatt i god form og ville gjerne gjøre det før det er for sent fysisk. Dette er min siste sjanse til å vise at jeg fortsatt kan, sier Edwards til Gloucestershire Echo.

TV 2s hoppekspert, Kjetil Strandbråten, kjøper ikke helt nyheten om at «The Eagle» skal sette utfor i Garmisch-Partenkirchen.

– Jeg vil gjerne se det før jeg tror på det, sier Strandbråten til TV 2.

– Det er andre krav til prøvehoppere nå enn tidligere. Nå gjør de en jobb og er et verktøy for juryen. De trenger gode hoppere der.

Les også: Slik kan hoppsporten bli mer underholdende

– Det er ikke galskap
Torsdag fyller britiske Edwards 50 år. Strandbråten tror likevel at Edwards klarer å komme seg ned hoppbakken dersom nyheten skulle stemmen, men:

– Han greier nok å komme ned på beina, men skihopping blir det neppe. Det har vi heller ikke sett fra ham tidligere, sier Strandbråten.

Selv om Edwards ikke helt hadde taket på skihopping, ble Edwards utrolig populær. Om ferdighetene ikke var i verdensklasse, kan ingen ta ifra den karismatiske briten motet.

– Jeg har alltid hatt lyst til å prøve ting. Det er ikke galskap, for jeg har tenkt gjennom farene og alt som kan gå galt. Jeg er nervøs, men gleder meg, sier briten som også hoppet i Garmisch-Partenkirchen i 1989. Da landet han langt oppe i OL-bakken. 58 meter var alt den legendariske hopperen fikk til. (©TV 2/NTB)