Anne Beate ute av «Farmen»: Sliter fortsatt etter hesteulykken

- Jeg var dødssliten og klar for å dra hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Sandra Kristiansen

Den utstemte Farmen-deltakeren Anne Beate Rye Teigen (45) fra Numedal blir kanskje aller helst husket for sin teft for gårdsdrift, og sitt gode håndlag med dyrene.

Men også for den stygge ulykken hun ble utsatt for tidligere i sesongen, da hun skulle følge en av hestene inn i stallen.

– Må ta hensyn hele tiden

Ulykken har virkelig satt sine spor hos 45-åringen. Flere uker etter ulykken sliter hun fortsatt med hodepine og svimmelhet.

– Jeg er ikke helt frisk ennå, men mye bedre. Jeg er ikke så veldig svimmel lenger. Jeg får behandling der jeg blir slengt hit og dit, og det ser ut til at det virker. Men jeg kjenner det i hodet. Jeg må ta hensyn hele tiden, og det må jeg gjøre en god stund til. Det er kjedelig, sier hun til tv2.no.

Les også: Her blir Farmen-Anne Beate løpt ned av hesten

DRAMATISK: Anne Beate fikk et uheldig møte med en av hestene på gården, da den løp henne rett ned.DRAMATISK: Anne Beate fikk et uheldig møte med en av hestene på gården, da den løp henne rett ned. © TV 2

Hadde ikke mer å gi

I hui og hast ble hun sendt til sykehuset med store kuttskader i fjeset og hodet, samt en kraftig hjernerystelse. Men det skulle mer til for å avbryte oppholdet på gården, og hun fikk fortsette to uker til før hun ble slått av utfordrer Melissa i søndagens tvekamp.

Det synes hun var helt greit.

– Jeg var veldig oppbrukt. Selv om det ikke kom frem på TV så var jeg dødssliten og klar for å dra hjem. Og det var udelt deilig å komme hjem. Da jeg hadde kommet ut, så var jeg så ferdig med den gården. Jeg savnet den ikke i det hele tatt, forteller hun.

– Hvorfor ikke det?

– Jeg var sliten fordi jeg gikk med konstant hodepine. Bare jeg bevegde meg litt fort ble jeg svimmel. Så motivasjonen forsvant i det hodepinen kom, og da var det ingen vits mer, legger hun til.

Anne Beate tapte tvekampen i tautrekking.Anne Beate tapte tvekampen i tautrekking. Foto: Alex Iversen/TV 2

Les også: Farmen-Anne Beate ble stum av mobbing

Ville ha henne ut

For de andre deltakerne har Anne Beate vært en stor ressurs på gården med all sin kunnskap. Men de mannlige deltakerne har ikke lagt skjul på at fordi hun er en såpass stor konkurrent, så ville de ha henne ut like før finaleuken.

Det tar ikke Anne Beate seg nær av.

– Den planen hadde de hele tiden, og det sa de til meg, så det var jeg forberedt på. Jeg så ikke på det å vinne som noe kjempeviktig. For meg så var oppholdet det viktigste. Dessuten hadde jeg fått beskjed hjemmefra at vi har både bil og hytte, og at jeg måtte tenke på helsa først. Så da jeg røk ut synes de egentlig det bare var godt å få meg hjem.

Til tross for en del frustrasjon på grunn av mye sykdom blant dyrene, så påpeker hun at oppholdet har vært fint.

– Jeg har blitt kjent med så mange koselige folk, bedyrer hun.

Les også: Farmen-Hans Olav skjulte hemmelige lapper for de andre deltakerne

«Farmen» ser du på TV 2 hver mandag, tirsdag og søndag kl. 21.40.

Anne Beate ble stum av mobbing:

Farmen-Mari filmet jentenes nakenbading:

Her må Morten redde den lille Farmen-valpen:

– Nei, vi er absolutt ikke kjærester