BRASILIANSK BABE MED BALL: Brazuca er navnet på neste sommers VM-ball. Her vises den frem i Brasil natt til onsdag.. Foto: @AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
BRASILIANSK BABE MED BALL: Brazuca er navnet på neste sommers VM-ball. Her vises den frem i Brasil natt til onsdag.. Foto: @AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA

Her er VM-ballen det tok 900 dager å utvikle

Grønt, rødt og blått er sentrale farger på fotballen som skal brukes i VM neste sommer.

Den Adidas-utviklede «Brazuca»-ballen ble offentliggjort natt til onsdag. I to et halvt år har man jobbet fram VM-ballen. Flere av fotballens fremste stjerner har bidratt når utviklerne har testet seg fram til det som skal være den «perfekte» ballen.

Et mønster i grønt, rødt, blått og svart snirkler seg rundt den hvite ballen. Trolig er det en av de mest fargerike fotballene som noensinne er brukt i et verdensmesterskap i fotball.

– Det er en fantastisk ball, som vi vil få mye moro med. Den er god både langs bakken og i luften. Jeg er overbevist om at alle spillerne vil elske den, sier Brasil-forsvarer Dani Alves.

Les også: Slik kan Brasil, England og Nederland havne i samme VM-gruppe

Bayern München, Milan, Fluminense, Palmeiras samt stjerner som Lionel Messi og Spania-keeper Iker Casillas har alle vært med i testingen og utviklingen av VM-ballen.

Den er brukt i kamuflert utgave under U20-VM og i privatkampen mellom Argentina og Sverige. Som en gest vil alle nyfødte barn i Brasil tirsdag få en gratis «Brazuca». Ballen ble navngitt etter en avstemning i 2012.

Adidas' VM-baller har hatt en trøblete historie siden starten i Mexico i 1970. Jabulani-ballen fra VM i Sør-Afrika skapte eksempelvis noen særdeles merkelige og minneverdige øyeblikk gjennom sluttspillet for tre år siden.

(©NTB)