Henlegger saken mot «Scandinavian Star»-etterforsker

Spesialenheten for politisaker henlegger saken mot Scandinavian Star-etterforskeren som i april ble anmeldt for en rekke straffbare forhold under etterforskningen av ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det klart at spesialenheten for politisaker henlegger saken mot den tidligere norske politiinspektøren som etterforsket Scandinavian Star-ulykken.

Det var 30. april i år at «Stiftelsen etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star» anmeldte politiinspektøren. De hevdet han hadde begått en rekke straffbare forhold under og i etterforskningen av ulykken 7. april 1990.

Siden april har spesialenheten gjennomgått den omfattende anmeldelsen, og valgte mandag å henlegge saken.

Spesialenheten har gjennomgått dokumentasjon fra ulykken i 1991, samt foretatt avhør av nestleder og leder i stiftelsen. I tillegg har spesialenheten gjennomgått dokumentasjonen stiftelsen mente var grunnlaget for anmeldelsen.

Enheten mener denne dokumentasjonen ikke gir holdepunkter for at politiinspektøren er skyldig i de påståtte straffbare forholdene.

Saken henlegges med begrunnelse at det ikke er rimelig grunn til å undersøke om det foreligger straffbart forhold. Flere av lovbruddene politiinspektøren er anmeldt for har en maksimal strafferamme på ti år. Forholdene er derfor foreldet.