Ulykkestoget i New York kjørte altfor fort

Passasjertoget som sporet av i New York i helgen, kjørte tre ganger så fort som tillatt, viser foreløpige undersøkelser. Fire personer omkom i ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterforskningen har vist at toget kjørte i 132 kilometer i timen idet det gikk inn i en sving der fartsgrensen var 48 kilometer i timen, skriver New York Times.

Ifølge havarikommisjonen viser undersøkelsene at toget rett før ulykken skjedde hadde problemer med bremsene og at spaken som kontrollerer farten hadde kilt seg fast.

Bremsene virket så igjen sekunder før toget sporet av, men da var farten fortsatt så høy da toget kjørte inn i svingen at det sporet av.

Ifølge en talsmann for havarikommisjonen er det ennå ikke klart om ulykken skyldes teknisk feil eller menneskelig svikt.

Ifølge New York Times forsøker etterforskerne å finne ut om lokføreren, som overlevde ulykken, kan ha sovnet eller snakket i mobiltelefonen i sekundene før ulykken.

Toget hadde mellom 100 og 150 mennesker om bord da ulykken skjedde i Bronx i New York søndag morgen.

Sju av vognene ble kastet av sporet, og fire mennesker mistet livet mens over 70 er skadd. Tilstanden er kritisk for flere av de skadde.

(©NTB)