Kongefamiliens storsjarmør fyller år

Åtte år siden prins Sverre Magnus kom til verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kronprinsparets yngste barn, prins Sverre Magnus fyller åtte år tredje desember.

– Lilleprinsen på Skaugum ble nok vekket med kake på sengen, slik tradisjonen er i kronprinsfamilien, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Feires av hele familien

Kongehuseksperten sier til tv2.no at det er vanlig at hele kongefamilien stiller opp for å gjøre stas på de aller minste.

– I kveld er det familieselskap med både besteforeldre, onkler og tanter på plass. Kongeparet tar alltid turen til Skaugum på barnebarnas bursdag - også på Marius' bursdag, sier Totland.

Ikke flaggdag

Prins Sverre Magnus ble født på Rikshospitalet i Oslo i 2005, og har blant andre dronning Maxima av Nederland og kronprins Pavlos av Hellas som sine faddere. Prinsen er nummer tre i den norske arvefølgen, og han har ikke de samme privilegene som sin storesøster Ingrid Alexandra.

ARTIG: TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland synes det har vært artig å følge prins Sverre Magnus i hans åtte år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ARTIG: TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland synes det har vært artig å følge prins Sverre Magnus i hans åtte år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Etter Kronprinsparets eget ønske er sønnens bursdag ikke offentlig flaggdag- slik Ingrids fødselsdag er, men det flagges selvsagt på Skaugum, sier TV 2s kongehusekspert.

Liten sjarmør

Prinsen, som av sin nærmeste familie kun omtales som Magnus, har ved flere anledninger gitt fotografene morsomme bilder med sine guttaktige ablegøyer.

– Det har vært artig å følge prins Sverre Magnus vokse opp. Han er en artig og aktiv gutt - full av godt humør og spillopper som gutter flest . Jeg så ham sist på mamma Mette-Marits bursdag i august og da var han over alt i Slottsparken sammen med kamerater under feiringen der, sier Kjell Arne Totland.