Klubben bekrefter: Norling har signert for Brann

42-åringen har signert kontrakt ut 2016-sesongen.

Se pressekonferansen direkte her fra kl. 18.30!

Bergen (TV 2): Brann bekrefter på sine hjemmesider at svenske Rikard Norling (42) er ansatt som klubbens nye hovedtrener. Ved lunsjtider tirsdag signerte Norling en treårskontrakt som gjør ham til hovedtrener i klubben ut 2016-sesongen. 

– Føles bra
Etter det TV 2 erfarer skal årslønnen ligge på rundt tre millioner kroner, noe som er en dobling av inntekten i Malmö på rundt 1,4 millioner. Norling blir presentert tirsdag kl. 18.30. 

– Rikard har vært vårt klare førstevalg til jobben som ny hovedtrener i Brann, hans navn sto på toppen av ønskelisten vår og vi er veldig glade over å kunne presentere Rikard Norling som Branns nye hovedtrener nå i dag, sier Branns styreleder Mette Nora Sætre til klubbens hjemmesider. 

Norling, som ledet Malmö FF til gull i Allsvenskan denne sesongen, meddelte forrige uke at han hadde sagt opp jobben sin i klubben. Nå gleder han seg til å ta fatt på oppgaven med å lede Brann tilbake til toppen av Tippeligaen. 

I BERGEN: Rikard Norling (42) landet mandag kveld på Flesland. Tirsdag blir han ventelig presentert som klubbens nye trener.. Foto: Niall Carson/Pa Photos @
I BERGEN: Rikard Norling (42) landet mandag kveld på Flesland. Tirsdag blir han ventelig presentert som klubbens nye trener.. Foto: Niall Carson/Pa Photos @

– Det føles bra at dette er klart, jeg har akkurat signert kontrakten og nå kan jeg brette opp ermene og begynne å arbeide for Brann, sier Norling. 

– Halleluja-steming
Branns Amin Askar var gjest på TV 2 Sportskanalen tirsdag etter at ansettelsen var bekreftet. Han har ennå ikke møtt sin nye sjef, men innrømmer at han gleder seg til fortsettelsen. 

– Det er umulig ikke å merke at det er litt halleluja-stemning om dagen. Vi får bare håpe at det er mange som kjøper sesongkort og støtter oss i år, så skal vi bite bra fra oss, sier Askar. 

TV 2s Davy Wathne tror Norling er riktig mann for Brann. 

– Jeg tror han har en innstilling bergenserne og Brann-tilhengerne vil like, sier Wathne. 

Selv gleder Norling seg til å kjenne på presset i Bergen. 

– Det er en forutsetning for meg at det finnes store forventninger og at det er mange som legger ansvaret for sin lidenskap i mine hender. Jeg forsøker å etterleve det med å oppnå resultater og gjennom måten jeg representerer klubben på. Det er viktig at supporterne kan identifisere seg med Brann gjennom meg, sier Norling. 

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

Supporterne er begeistret
Roger Lillebøe-Hansen i Bataljonen kunne knapt vente på å få servert bekreftelsen på at den tidligere Malmø-treneren er Tippeliga-klar tirsdag formiddag. 

– Blant supporterne er det stor begeistring. Vi får ta det kjedelige svaret enn så lenge, men det er veldig stor entusiasme og ingen tvil om at dette er en mann som blir tatt godt imot i supportermiljøet, sa Lillebøe-Hansen til TV 2 Sport. 

På Twitter uttrykket Brann-midtstopper Simen Wangberg glede over å ha ny trener på plass. 

– Veldig fornøyd med trener på plass. Spennende. Gleder meg til oppstart i januar, skriver Wangberg.