Slik lager du maten fra «Kokkenes kamp»

 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I «Kokkenes kamp» denne tirsdagen er hovmestersaus, fiskekaker og laks noe av det som står på menyen for de gjenværende toppkokkene.

Få oppskriftene til kokk Sebastian Myhre nedenfor!

Hovmestersaus

Til 4 personer.

Dette trenger du:

1 ss fin dijonsennep
1 ss grov sennep
1,5-2 små ss brun farin
1,5 dl nøytral olje
1 ss finsnittet dill
Salt/pepper

Slik går du fram:

Bland sennep og sukker i en bolle, og pisk dette til sukkeret har løst seg opp

Spe i oljen, og ha i dill, salt og pepper.

La stå i minimum 30 minutter før servering.

Tips: Denne sausen kan justeres med mange typer eddiker, og ved å leke mellom proposjonene mellom sennep, sukker og olje.

Se steg for steg hvordan du lager hovmestersaus her:

Fiskekaker

 

Til 4 personer.

 

Dette trenger du:

 

600 g fiskefilet i terninger 

2 ts salt

1 1/2 ss potetmel

1 dl melk

1 dl matfløte

3 ss hakket gressløk

Litt finrevet zest av sitronskall

6 dråper tabasco eller en liten klype cayennepepper

smør til steking

 

Slik går du fram:

 

Det enkleste her er å lage denne i en foodprocessor, og da kjører du den sammen med salt til å starte med. Lager du den uten, må du kværne fisken først og du får noe grovere kaker. Bland den da med saltet i en bolle.

 

Bland potetmelet, og så spe inn fløtemelken. Start med ca 1/3, og spe til passe tykkelse. Vi ønsker den så løs som mulig, men likevel mulig å steke.

 

Smak til med nykværnet hvit pepper, sitron, gressløk og tabasco.

 

Stekes gjerne med noen dråper nøytral olje, og meierismør.

 

Serveres gjerne tradisjonelt, men vil også anbefale å servere de med grillet brød, bacon, hjemmelaget remoulade med kapers, og revet egg.

 

Se steg for steg hvordan du lager hjemmelagde fiskekaker her:

 

 

Se steg for steg hvordan du lager flott laksesashimi her:

Se alle episodene av «Matskolen» her!