Slik lager du maten fra «Kokkenes kamp»
I «Kokkenes kamp» denne tirsdagen er hovmestersaus, fiskekaker og laks noe av det som står på menyen for de gjenværende toppkokkene.
Få oppskriftene til kokk Sebastian Myhre nedenfor!
Hovmestersaus
Til 4 personer.
Dette trenger du:
1 ss fin dijonsennep
1 ss grov sennep
1,5-2 små ss brun farin
1,5 dl nøytral olje
1 ss finsnittet dill
Salt/pepper
Slik går du fram:
Bland sennep og sukker i en bolle, og pisk dette til sukkeret har løst seg opp
Spe i oljen, og ha i dill, salt og pepper.
La stå i minimum 30 minutter før servering.
Tips: Denne sausen kan justeres med mange typer eddiker, og ved å leke mellom proposjonene mellom sennep, sukker og olje.
Se steg for steg hvordan du lager hovmestersaus her:
Fiskekaker
Til 4 personer.
Dette trenger du:
600 g fiskefilet i terninger
2 ts salt
1 1/2 ss potetmel
1 dl melk
1 dl matfløte
3 ss hakket gressløk
Litt finrevet zest av sitronskall
6 dråper tabasco eller en liten klype cayennepepper
smør til steking
Slik går du fram:
Det enkleste her er å lage denne i en foodprocessor, og da kjører du den sammen med salt til å starte med. Lager du den uten, må du kværne fisken først og du får noe grovere kaker. Bland den da med saltet i en bolle.
Bland potetmelet, og så spe inn fløtemelken. Start med ca 1/3, og spe til passe tykkelse. Vi ønsker den så løs som mulig, men likevel mulig å steke.
Smak til med nykværnet hvit pepper, sitron, gressløk og tabasco.
Stekes gjerne med noen dråper nøytral olje, og meierismør.
Serveres gjerne tradisjonelt, men vil også anbefale å servere de med grillet brød, bacon, hjemmelaget remoulade med kapers, og revet egg.
Se steg for steg hvordan du lager hjemmelagde fiskekaker her:
Se steg for steg hvordan du lager flott laksesashimi her: