Norling presenteres som Brann-trener i kveld

Detaljer gjenstår før den svenske suksesstreneren bekreftes klar for bergensklubben.

BERGEN (TV 2): Gulltrener Rikard Norling (42) landet på Flesland i går kveld. Foran et fulltallig pressekorps sjekket svensken inn på et hotell i sentrum kort tid senere.

– Du kan ikke si noe om en eventuell kontrakt?

– Ikke i dag. Vi får ta det i morgen i så fall, sa Norling til TV 2 på vei inn i resepsjonen mandag kveld.

En pressekonferanse er ventet å finne sted i dag, men utålmodige fans må smøre seg med litt mer tålmodighet. Mannen som etter alle solemerker blir presentert som klubbens nye trener, presenteres ikke før senere på kvelden.

– Tirsdagen blir brukt til samtaler og en eventuell signering. Den blir ikke i formiddag, bekrefter mediesjef Gorm Natlandsmyr til TV 2.

Etter det TV 2 erfarer signerer svensken en treårskontrakt med rødtrøyene rundt klokken 19 i kveld. Årslønnen skal ligge på rundt tre millioner kroner, noe som er en dobling av inntekten i Malmø på rundt 1,4 millioner.

 

Etter det TV 2 forstår, blir Norling tirsdag gjort kjent med sin nye arbeidsplass. Han får blant annet en omvisning på Brann Stadion.

Fans i ekstase
TV 2s Davy Wathne tror serievinnerne fra 2007 har funnet rett mann i trenerjakten.

– Han virker ikke som en person som lar seg påvirke av stress. Tvert imot trigger det noe hos ham. Det er en lang, lang rekke svensker som har gjort suksess her før ham Brann har underpresterer over tid, og det er åpenbart at han føler han har det som skal til for å lykkes, sier Wathne til TV 2 Sportskanalen tirsdag morgen.

Les også: Branns nye trener på plass i Bergen

Roger Lillebøe-Hansen i Bataljonen kan knapt vente på å få servert bekreftelsen på at den tidligere Malmø-treneren er Tippeliga-klar.

– Blant supporterne er det stor begeistring. Vi får ta det kjedelige svaret enn så lenge, men det er veldig stor entusiasme og ingen tvil om at dette er en mann som blir tatt godt imot i supportermiljøet, sier Lillebøe-Hansen.

Tok gull og sa opp
Rikard Norling ledet Malmö FF til gull i Allsvenskan denne sesongen, men 42-åringen kom ikke overens med klubbens sportssjef Per Ågren.

Onsdag i forrige uke meddelte Norling at han hadde sagt opp jobben sin i klubben, til tross for seriegull.

Ifølge Aftonbladet stemplet Norling sportssjefen som inkompetent, noe som umuliggjorde et videre samarbeid.

– Om resultatene hadde dalet neste sesong, da hadde Rikart fort røket ut. Han opplevde at han ikke kunne styre utviklingen i en retning han selv kjente seg trygg med, sier en kilde nær klubben til avisen.

Brann er for tide på leting etter nettopp ny sportssjef.