Krogh vil være ankermann selv om Northug er med

Finn Hågen Krogh er ikke beskjeden tross en start under pari.

KUUSAMO (TV 2): Finn Hågen Krogh og Sjur Røthe satte sitt preg på verdenscupen forrige sesong. Krogh fikk sitt definitive gjennombrudd da han vant sprinten i Val Mustair i Tour de Ski. Røthe var jevnlig i topp 5 i verdenscupen og imponerte stort da han spurtslo svenskene i en stafett like før VM.

Hvem håper du blir Norges ankermann? Si din mening og stem!

Les: Sundby: – Jeg er glad Northug ikke er i toppform
Les: Northug med nytt stikk i retning Jacob Lund

Sultne på stafett
Duoens resultatliste etter første verdenscuphelg i Kuusamo er dyster lesning. Røthe åpnet med en 93. plass før han fulgte opp med en 25. plass på 10 km klassisk lørdag. Vossingen gikk seg opp ti plasser på jaktstarten søndag.

Krogh kunne skilte med tallrekken 34, 78, 30 etter tre løp. Friskusen fra Tverrelvdalen er ikke bekymret for formen. Nå vil han gå ankeretappen på Norges stafettlag i Lillehammer, til tross for at Petter Northug har meldt sin ankomst.

– Jeg kan godt gå fjerde etappe selv om Petter går uansett. Stafett er en stor medaljesjanse. Er man med der, tar man det man får av etapper, sier Krogh.

Røthe var en del av det norske laget som gikk til topps i Val di Fiemme. Han er ikke bekymret for å miste plassen på OL-stafettlaget til tross for en svak åpningshelg.

– Vi har en mann som er relativt bankers på fjerde etappe. Sånn som Martin skøyter nå kan han ikke gå noe annet enn skøyting. Da er det noen klassisk-etapper som skal deles ut. Men jeg har aldri gått en dårlig stafettetappe. Jeg presterer når jeg må. Det er trygt å sette meg på tredje etappe, sier Røthe.

Håper på Jespersen
Han hadde den 13. beste tiden på søndagens jaktstart. Faktisk var det ingen nordmenn blant de ti første. Chris Jespersen gikk fortest av de norske på 12. plass. Vinner Martin Johnsrud Sundby (14. plass) og Krogh (16. plass) fulgte like bak Jespersen og Røthe.

Nettopp Jespersen grep sjansen i Kuusamo. Det er Røthe glad for.

– Det er bare bra. Chris er en av mine beste kamerater. Det er bare kjekt å se han være med. Ingenting hadde vært kjekkere enn om både jeg og han kom til OL, sier Røthe.

Les: Solariumsbrune Jespersen får tyn av Sundby og Rønning
Les: Sundby parkerte russerne i spurten

Men det er en lang vei frem til OL. Først er det 15 km og stafett på Lillehammer. Så kommer renn i Davos og Asiago (sprint). Deretter er det jul før løperne reiser til mellom-Europa og Tour de Ski.

– Forbaska klassiskrenn
Røthe føler han må begynne å vise seg frem til helgen.

– Det er jo bare sånne forbaska klassiskrenn i hele år nesten. Jeg kan ikke love at jeg går styggfort på 15 km i Lillehammer, men på stafettetappen skal jeg gå styggfort, sier Røthe.

Krogh er ikke bekymret for posisjonen sin, selv om han går i nasjonal gruppe – ikke internasjonal – i Lillehammer.

– I Kuusamo hadde jeg en ok dag, en rævva dag og en bra dag. Jeg satser på at formen kommer seg. Det er ikke uvanlig for min del at det varierer stort i begynnelsen av sesongen. Jeg er ikke bekymret, understreker han.