Skandalelege med sjokkpåstander om Michael Jackson

Michael Jacksons lege forteller åpenhjertig om sitt nære forhold til popkongen i sitt første intervju etter fengselsoppholdet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Iselin Øverbø

Michael Jacksons lege, Dr. Conrad Murray (60), hevder fortsatt sin uskyld i et intervju med Mail on Sunday etter at han slapp ut av fengsel for tre uker siden.

– Michael tok livet av Michael

Murray ble for to år siden dømt til fire års ubetinget fengsel for uaktsomt drap fordi han ga Jackson propofol. Etter å ha sonet to år, slapp han for tre uker siden ut av Los Angeles County Jail.

– Jeg drepte ikke Michael. Michael tok livet av seg selv, sier legen.

Murray, som er hjertespesialist, begynte å jobbe for Jackson i 2006. Han sier i intervjuet at det var først i 2009, da Jackson begynte å planlegge comebackturneen, at han forsto hvor dårlig stjernens helse var. Det var også da han fant ut at popstjernen hadde sitt eget lager med legemiddelet propofol.

Propofol er et kraftig beroligende anestesimiddel, som vanligvis brukes under kirurgiske inngrep og narkoser.

Les også: Derfor ringte ikke Conrad Murray ambulanse umiddelbart.

– Holdt penisen hans hver kveld

– Han hadde store søvnproblemer, og tok legemiddelet for å slippe å tenke. Han var i dyp krise på slutten av livet og fylt av panikk, hevder Murray.

Ifølge legen brukte Jackson propofol jevnlig da Murray begynte å jobbe for ham. Murray hevder at han prøvde å vende han av med det, men oppdaget at Jackson også var sterkt avhengig av flere andre legemidler.

– Michael var en falleferdig mann. Han var skrøpelig. Jeg måtte tvinge ham til å spise og drikke. Han spiste alltid det samme måltidet: Ris og kylling, forteller legen.

Den kritiserte legen kommer med en rekke påstander i intervjuet. Han hevder blant annet at han mot slutten måtte hjelpe «Kongen av pop» med å urinere.

– Vil du vite hvor nært vi sto hverandre? Jeg holdt penisen hans hver kveld for å få på et kateter, fordi han var inkontinent om natten, forteller Murray i intervjuet.

Brukte krem for å få porselenshud

Murray forteller videre at han smurte kroppen til Jackson inn med en krem som gjorde huden hans hvitere, for å gi ham «perfekt porselenshud». Han ønsket ikke å se ut som resten av familien.

– Han forvandlet seg selv, fordi han ønsket å skjule hvor han kom fra. Han ville ha perfekt porselenshud, som han sa selv, forteller legen.

Som brødre

Vennskapet mellom Murray og Jackson vokste raskt. Jackson stolte ikke på noen, og klaget over at tidligere leger hadde sladret om privatlivet hans.

– Han likte meg fordi jeg ikke var «starstruck». Barna hans elsket meg. Vi delte også litt samme bakgrunn med ulykkelig barndom.

Murray sier at Jackson ofte snakket om forakten og avskyen sin i forhold til sin far, som mishandlet han som liten. Han anklagde også moren sin, fordi hun ikke gjorde noen ting for å stoppe overgrepene til faren.