Tiden som bestselger er over, men Ford Mondeo henger fortsatt godt med på de aller fleste områder.
Tiden som bestselger er over, men Ford Mondeo henger fortsatt godt med på de aller fleste områder.

Ford Mondeo: Gammel – men kan fortsatt være et godt kjøp

Du kan gjøre ekstra gode kjøp på utgående bilmodeller.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo, vi er i markedet etter nybil, tenker da på stasjonsvogn og til rundt/litt over 300.000 kroner. Her er det mye å velge mellom, en av de jeg har falt litt for er Ford Mondeo. Det er veldig gode tilbud på den nå, og i forhold til konkurrentene tror jeg ikke det er noen som gir like mye plass og utstyr for den samme prisen.

Nå vet jeg at det snart kommer ny modell her. Betyr det at den gamle da faller så mye i pris at det ikke blir lønnsomt likevel? Mvh. Erling.

Benny svarer:

Hei Erling! Utgående bilmodell er generelt sett noe av det smarteste du kan kjøpe. Det som eventuelt var av barnesykdommer skal være luket ut, du får en velprøvd bil, gjerne til ekstra gunstig pris.

Modeller på vei ut får gjerne mye utstyr inkludert i prisen, det er slett ikke uvanlig med prisavslag i tillegg til dette også.

Men i forhold til totaløkonomien i det hele, er det viktig at du har litt perspektiv på eierforholdet. I dette tilfellet: Når den nye Mondeoen (omsider) kommer senere i år, vil det nok gi en liten dypp for verdien på dagens generasjon. Hvis du skal selge neste år, er det derfor ikke sikkert at dette er så smart.

Hvis du derimot har tenkt å ha bilen i mange år, mener jeg dette absolutt er å anbefale.

Ford har pyntet opp og oppgradert interiøret underveis. I Premium- versjonen ser det ganske påkostet ut.
Ford har pyntet opp og oppgradert interiøret underveis. I Premium- versjonen ser det ganske påkostet ut.

Utstyret du "må ha" når du kjøper bil


Mye å spare

Når det gjelder selve bilen, er ikke akkurat dette det mest spennende du kan kjøpe i 2014. Det er kanskje særlig designet som begynner å føles litt utgått. Resten av bilen synes jeg imidlertid tåler alderen bra.

Denne Mondeo-generasjonen har vært kjennetegnet av gode kjøreegenskaper, og de har ikke blitt dårligere med årene.

Ford har også oppgradert den ganske mye underveis. Særlig i interiøret, som hadde en ganske solid billigfølelse de første årene.

Jeg har sett at de nå kjører kampanje på en modell som heter Premium og som vi også har testet her på Broom. For 346.000 kroner for du en svært velutstyrt bil. i tillegg er det supertilbud på utstyrspakke. Akkurat hvor mye du "sparer" er ikke så lett å tallfeste, men er nok fort snakk om et sted mellom 50.000 og 100.000 kroner sammenlignet med det du måtte betale for bilen med dette utstyret for et par år siden.

Jeg anbefaler naturligvis at du sjekker en del konkurrenter først, før du bestemmer deg. Det er mye fint å velge mellom i denne klassen. Hovedkonkurrent VW Passat er også straks klar for avløsning, og jeg har sett gunstige kampanjer der også. Men jeg tror absolutt ikke at du gjør noe dumt hvis du går for Mondeo.

Lykke til med valget!

Her kan du lese testen: Gammel – men fortsatt ganske god

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Rett på sak: Dette er verdens dårligste bil

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: