Volvo lanserer nå et oppblåsbart barnesete   som virkelig er en nyvinning på området.
Volvo lanserer nå et oppblåsbart barnesete som virkelig er en nyvinning på området.

Dette er egentlig et barnesete

Nytt konsept: Dette er oppblåsbart!

Barnesetene har gjennomgått en rivende utvikling de siste tiårene. Fra den spede begynnelsen med en hard sittepute og lite mer – til dagens løsninger med store, sikre og komfortable stoler som klikkes på plass med Isofix-fester.

Nå tar Volvo dette et steg videre. De har utviklet et lett og oppblåsbart bakovervendt barnesetekonsept med banebrytende teknologi. Setet er trygt, lett å pakke ned og bære med seg – og gjør at foreldre kan benytte det i situasjoner der andre seter på markedet er upraktiske.

Ultramobilt sete

– For meg er barnas sikkerhet alltid førsteprioritet, og da vi bodde i utlandet med to små barn måtte vi bære med oss store barneseter på flyplasser og inn i drosjer. For mange er det en utfordring å reise med småbarn. Ethvert bidrag til å gjøre det enklere for småbarnsforeldre er en god ting – sier Lawrence Abele, Design Manager ved Volvo Monitoring and Concept Center i Los Angeles i en pressemelding.

Han er designeren av det nye setet.

Konseptet gir nye muligheter for besteforeldre og andre som passer barn, og som trenger et ultramobilt barnesete. Setet er også svært praktisk når du skal reise med drosje, leiebil eller buss – situasjoner der du før har måttet bruke sikringsanordningene som var tilgjengelige der og da.

Mange unger? Da er dette smart.

Blåses opp på 40 sekunder

Setet har et pumpesystem med en stille og effektiv konstruksjon. Setet blåses opp på mindre enn 40 sekunder, og tømmes igjen ved hjelp av en innebygget pumpe.

Totalvekten er mindre enn fem kilo, halvparten av tilsvarende andre seter – og det er tilkoblet nettet via Bluetooth, noe som åpner for en rekke funksjoner som fjernstyrt oppblåsing.

Setet kan enkelt ta plass i en bag sammen med annet nødvendig babyutstyr i forbindelse med reiser og lignende.


Etter 40 sekunder ser det sammenleggbare barnesetet slik ut.
Etter 40 sekunder ser det sammenleggbare barnesetet slik ut.

LES OGSÅ: De advarer mot farlig barnesete

Spesielle tekstiler

– Vi bruker et unikt materiale kalt «drop-stitch»-tekstil da vi utviklet prototypen for setet. Dette er et meget sterkt tekstil når det blåses opp, som tåler svært høyt internt trykk. Dette er en vanlig teknologi i båtbransjen, og ble opprinnelig utviklet av det militære som ønsket å utvikle oppblåsbare fly – sier Maria Hansson, prosjektleder ved Volvo Monitoring and Concept Center i Los Angeles.

Det oppblåsbare barnesetekonseptet er bakovervendt ettersom dette er den tryggeste reisemåten for barn. Barnets nakke er i utvikling og er ikke like sterk som hos voksne. I en frontkollisjon blir hodet til en forovervendt passasjer kastet forover, noe som gir stor belastning på nakken. Barn trenger derfor spesielle sikringsanordninger og bør være bakovervendt i bil til de er tre til fire år gamle.

Sikkerhetsbelte – nytt og ganske genialt

Slik ser setet ut når det er sammenpakket.
Slik ser setet ut når det er sammenpakket.

LES OGSÅ: Dette er de aller sikreste bilene