Kundene ved denne bensinstasjonen i Snertingdal fikk seg en overraskelse i går og i dag ...
Kundene ved denne bensinstasjonen i Snertingdal fikk seg en overraskelse i går og i dag ...

Trodde de fylte bensin – fikk noe helt annet på tanken

Det tok ikke lang tid før bilene sto bom stille.

Anslagsvis 16 bilister fikk trøbbel etter å ha fylt det de trodde var 95 blyfri ved YX-stasjonen i Snertingdal i går og i dag, skriver OA.no.

– Vi fikk først i dag vite at det var vann kundene fylte, sier Anette Haganæs, ansatt ved bensinstasjonen.

Jorunn Kampesveen Alund fra Bybrua var en av kundene som fikk vann på tanken i går.

– Jeg fylte vel for cirka 250 kroner, så tanken var ikke helt tom. Jeg kom cirka 100 meter før bilen stoppet, forteller Alund.

– Måtte le

I løpet av den neste halve timen hun sto langs veien, var det flere som opplevde stopp etter en kort kjøretur ut fra stasjonen.

– Jeg måtte le litt for meg selv da jeg så flere biler som stoppet omtrent på samme sted som meg. Jeg tenkte ikke på at det kunne være drivstoffet, så jeg ringte bare NAF og ventet på hjelp.

I dag har Alund vært i kontakt med driveren av stasjonen i Snertingdal.

– Slik jeg har forstått det komme vi ikke til å lide noen økonomiske tap, og det er bra. Det var kjedelig å bli stående, men hele situasjonen er litt artig likevel, smiler Jorunn Kampesveen Alund, som etter all sannsynlighet får bilen tilbake fra verksted allerede i dag.

Tilfeldig

Det var helt tilfeldig at de ansatte ved stasjonen fant ut at det ikke bare var drivstoff på blyfritanken under bakken.

– Vi peiler på torsdager, og da vi peilet i dag fant vi ut at det var cirka 600 liter vann der, forklarer Haganæs.

Hun forteller videre at de har fått mange henvendelser fra fortvilte bilister.

– Det har vært en del, ja. Dette blir antakelig forsikringssak både for bilistene og oss. Vi vet foreløpig ikke hvor vannet kommer fra, men det har sannsynligvis vært en lekkasje av grunnvann inn i tanken, sier Haganæs.

Kan måtte bytte filter

Hvor omfattende jobben blir for de uheldige bilistene, kommer an på hvor mye drivstoff det var på tanken i utgangspunktet. Og alder på bilen.

– Dersom tanken var tom, kan det i verste fall bli nødvendig med tapping og bytting av filter, sier en mekaniker OA har vært i kontakt med.

– Hvis tanken ikke var helt tom, og bilen er kjørbar, kan det lønne seg å kjøre et godt stykke. Da kan du fylle på mer reint drivstoff og på den måten blande det ut igjen. Da kan det være du unngår verksted. I hvert fall om du har en eldre bil, legger mekanikeren til.

Det skal imidlertid noe til å få nedpå like store mengder vann som bilistene i Snertingdal har gjort, så utsiktene til å unngå verksted er små. Det er også på det rene at på nyere biler skal det til svært lite vann til før man får motorstopp.

Les flere bil- og motorsaker i Oppland Arbeiderblads motormagasin her

LES OGSÅ: Slik sparer du tusenvis av kroner på bulker og riper