Audi flyter virkelig på en medgangsbølge om dagen    og har aldri solgt flere biler enn de gjorde i mars. Dette er for øvrig den heftige stasjonsvognen RS6 Avant.
Audi flyter virkelig på en medgangsbølge om dagen og har aldri solgt flere biler enn de gjorde i mars. Dette er for øvrig den heftige stasjonsvognen RS6 Avant.

Audi har aldri solgt flere biler

Satte historisk rekord i mars – se hvor de øker mest.

Forrige uke publiserte Mercedes salgstallene sine for mars måned og første kvartal 2014.

De ble to nye rekorder, med henholdsvis 158.523 i mars og 374.276 etter tre måneder.

Nå har rivalen Audi akkurat lagt fram sine tall – og de er så visst ikke dårligere enn Mercedes.

Overgikk egen rekord

Også hos Audi er det nemlig klart for ny rekord. 170.450 biler i mars – det er Audis beste måned noensinne.

I forhold til samme måned i fjor er dette en økning på 15 prosent.

Med dette overgikk de også sin forrige rekordmåned med god margin. Det var september 2013, da det ble solgt 150.300 Audier.

Se video: Jan Erik Larssen tester S8 på flystripa

Mange nye modeller

Audi har heller aldri solgt så mange biler i årets tre første måneder som i 2014. Her endte de på 412.850, det er første gang de klarer å passere 400.000 biler i første kvartal av ett år.

Audi har de siste årene utvidet modellutvalget sitt kraftig. En rekke nye modeller har gjort at de konkurrerer i langt flere nisjer enn tidligere – og det skal så visst ikke stoppe her. Flere nye modeller er nemlig på vei i årene som kommer.

Audi S2: En gang svinedyr – men nå ...

Kraftig Kina-økning

I likhet med hos Mercedes, er det Kina som leder an i den kraftige salgsveksten. Audi-salget i Kina økte med hele 37 prosent i mars. 47.636 kinesere ble nye Audi-eiere denne måneden.

USA har i mange år vært et litt problematisk marked for Audi. De er fortsatt små der borte (14.346 biler i mars), men kan i alle fall glede seg over en økning på 8 prosent.

I Europa økte Audi-salget med 7 prosent i mars. Storbritannia er største marked for Audi i vår verdensdel, hårfint foran Tyskland.

Bilmekanikeren klarte ikke la være å kjøpe Mercedeser:

Nummer ni i Norge

Også i Norge hadde Audi en god salgsmåned i mars. 570 nyregistrerte Audier er en økning på 16,8 prosent sammenlignet med mars 2013.

Med det er Audi på en niendeplass på merkestatistikken så langt i år. I årets første kvartal øker salget med 1,2 prosent.

Audi har i mange år vært størst av de tre tyske premiummerkene her hjemme, men så langt i år må de se seg frakjørt av BMW, som har åpnet året knallsterkt og akkurat nå er Norges tredje mest solgte bilmerke.

S3 Sportback: Nei – dette er ikke en vanlig, liten Audi

A3 er en av modellene som øker aller mest hos Audi. Dette er A3 Sportsedan,  (foreløpig) siste bil ut i den nye A3-familien.
A3 er en av modellene som øker aller mest hos Audi. Dette er A3 Sportsedan, (foreløpig) siste bil ut i den nye A3-familien.

Kai Roger bygget versting-Audi selv