Da trebarnsmoren Helene Antonette Larsen (25) ble utsatt for en farlig forbikjøring, ble hun så sint at hun sporet opp synderen og konfronterte ham med det han hadde gjort. Foto: Arkiv/Privat
Da trebarnsmoren Helene Antonette Larsen (25) ble utsatt for en farlig forbikjøring, ble hun så sint at hun sporet opp synderen og konfronterte ham med det han hadde gjort. Foto: Arkiv/Privat

Helene (25) troppet opp hjemme hos trafikksynder etter hårreisende forbikjøring

Trebarnsmoren ble rett og slett forbannet.

På vei fra Balsfjord til Tromsø søndag ettermiddag opplevde trebarnsmoren Helene Antonette Larsen å bli forbikjørt på E8. Ifølge Larsen var det en svært uvøren forbikjøring, som førte til at både hun og trafikken som kom imot måtte stanse opp for å unngå en kollisjon.

– Det skjedde på vei opp bakken mot Berg rundt klokken 14.30. Jeg så i speilet at jeg hadde en kar bak meg som ville kjøre forbi. Han var i ferd med legge seg ut da jeg så at det kom biler imot over bakketoppen. Dermed tenkte jeg at han ville legge seg inn igjen, slik det ville være naturlig å gjøre, forteller Larsen til Nordlys bare et par timer etterpå.

Men den ivrige bilisten gjorde det stikk motsatte.

Flere biler måtte stanse for å unngå kollisjon

– I stedet for å legge seg inn igjen, gasset han på og fortsatte med forbikjøringen. Nå så både jeg og han at det var tre biler som kom imot. Disse måtte nesten stanse helt opp og legge seg til siden da han nektet å avbryte forbikjøringen. Selv måtte jeg også bremse opp for å unngå å kollidere. Det var en svært farlig forbikjøring og jeg hadde tre små barn i bilen, så da ble jeg forbannet når jeg opplevde dette, forteller trebarnsmoren.

Til Nordlys forteller hun at dette ikke var første gang hun har opplevd farlige forbikjøringer på veistrekningen.

– Jeg har kjørt en del, spesielt nå i det siste, fram og tilbake fra Balsfjord. Og bare i løpet av de siste gangene har jeg sett flere stygge forbikjøringer. Så når jeg hadde det kjæreste jeg har i bilen med meg, så rant det vel over for meg denne gangen.

Søkte opp forbikjøreren

For Larsen bestemte seg at denne gangen skulle hun ta affære. Først ringte hun politiet for å si ifra, men da hun ikke fikk noen respons fra dem på hendelsen skjønte hun at det ble opp til henne selv å gjøre noe.

Hun lå da bak bilen som hadde kjørt forbi og fikk dermed notert registreringsnummert på denne før den forsvant.

– Så da sendte jeg det til SMS-tjenesten til Statens vegvesen. Da fikk jeg navnet til eieren. Så søkte jeg han opp på 1881 og fikk telefonnummeret og adressen hans. Deretter la jeg adressen inn i kartfunksjonen på telefonen og kjørte hjem til der han bodde.

Konfronterte bilisten hjemme hos ham

Trebarnsmoren forteller at da hun kom fram til adressen på Tromsøya i Tromsø, kunne hun ikke se bilen, men hun så at garasjen var stengt. Derfor tok hun sjansen og banket hun på ytterdøren til huset.

– Det var en eldre mann som åpnet døra, så jeg presenterte meg og sa at det var meg han hadde kjørt forbi ute ved Berg. Jeg så at jeg ikke var ute etter å lage noe bråk, men fortalte ham at jeg syntes det var en svært dårlig forbikjøring han hadde gjort. sier hun og fortsetter:

– Han virket først litt i stuss, før han så husket at han hadde tatt forbikjøringen og innrømte at det var som hadde gjort det.

Lovet å ta det til etterretning neste gang

Larsen forteller at hun forklarte at hun hadde barna sine i bilen og at hun hadde opplevd forbikjøringen som en svært ubehagelig opplevelse.

– Han ble veldig ydmyk, og fortalte at han egentlig ikke hadde tenkt på det han gjorde. Jeg så at jeg hadde alt det kjæreste jeg har i bilen når forbikjøringen skjedde og ba han om å tenke seg om neste gang.

Mannen avsluttet med å si at han skulle ta det til etterretning, noe han nok også kommer til å gjøre. For det er vel strengt tatt ikke dagligdags kost å få sinte trebarnsmødre på døra.

– Hehe. Nei, jeg har vel ikke for vane akkurat å gjøre noe som dette. Men det føltes godt å få si ifra, sier Larsen til Nordlys, og avslutter med å gi uttrykk for at hun håper de som leser hennes historie vil oppføre seg litt mer forsiktig neste gang de er ute i trafikken.

– Man må huske på at det sitter noen i bilene man kjører forbi også.

Les flere bil og motorsaker i Nordlys motormagasin her

LES OGSÅ: Tatt for råkjøring – påsto skoene var for tunge