Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ford er inne i en litt tung periode på det norske markedet. Etter årets to første måneder var salget ned med 23,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Ford har heller ikke en eneste bil inne blant de 20 mest solgte i Norge. Det er høyst uvanlig – og det er noe importør og forhandlere naturligvis ikke kan være fornøyd med.

Starter på 154.000,-

Så tas det da også grep for å gjøre noe med situasjonen. Ford Motor Norge har akkurat kunngjort av de med umiddelbar virkning setter ned prisen på småbilen Fiesta med 23.000 kroner.

Det gjelder ikke bare de dyrere utgavene. Nei, reduksjonen gjøres over hele modellutvalget. Dermed blir prisen på den rimeligste Fiestaen redusert fra 177.000 til 154.000 kroner. Det må trygt kunne betegnes som en solid nedgang.

Nybilen som er aller rimeligst å eie

Undergår konkurrentene

Med dette sender også Ford et tydelig signal til konkurrentene. Målsettingen er naturlig å stjele salg, men det vil overraske om ikke flere nå kommer etter og svarer på Fords priskutt. Her ligger det nok an til mange spesialtilbud framover.

En konkurrent som VW Polo starter for eksempel på 173.400 kroner, altså nesten nøyaktig 20.000 mer enn Fiesta. Storselgeren Toyota Yaris begynner på 164.600 kroner, også det en god del over Fiestas nye startpris. Ja, med den nye prisen senker Forden seg også under en bil som Hyundai i20 som nok i veldig stor grad selges på pris i dag. Den koster fra 159.950 kroner.

Dette er interiøret i en Ford Fiesta - og her trives kvinner svært godt, skal vi tro juryen bestående av 18 kvinnelige biljournalister, som nylig kåret Ford Fiesta til Årets verdensbil.

Men bilen var ikke gått 155.000 kilometer likevel ...

Gode kjøreegenskaper

Dagens Fiesta-generasjon kom på markedet i 2008. og begynner å trekke noe på årene.

Den har fått mye skryt for både design og kjøreegenskaper, og er kjent som en av de mest kjøreglade bilene i denne klassen. Samtidig er plassforholdene gode til at det er en såpass kompakt bil., Fiesta måler rett under fire meter i lengden.

Morsom toppmodell

Startmodellen er en Trend med 1-liters bensinmotor og femtrinns manuell girkasse.

Med den nye prisreduksjonen, sniker toppmodellen Fiesta ST seg under 300.000 kroner. Den har nå startpris på 299.000 kroner.

Da får du en morsom liten tass med 1,6-liters bensinmotor på hele 182 hestekrefter. Det er nok til å feie bilen fra 0–100 km/t på 6,9 sekunder.

Broom hadde det "makeløst" moro da vi testet en Fiesta ...


0 Kvinnebilen Fiesta 2


Vi kjøper en av disse hvert andre minutt