Diger luksusbil   til under 90.000 kroner! Dette er Norges eneste Hyundai Centennial, og den har en spesiell historie. (Foto: Faksimile fra www.finn.no)
Diger luksusbil til under 90.000 kroner! Dette er Norges eneste Hyundai Centennial, og den har en spesiell historie. (Foto: Faksimile fra www.finn.no)

Centennial: Råsjelden luksusbil – til lavpris

Denne finnes det bare én av i Norge.

Har du sans for store luksussedaner med mye utstyr og reale krefter under panseret?

Da handler det i stor grad om tyske premiummerker – og priser som naturligvis er deretter.

Men hvis du er villig til å tenke utradisjonelt og i tillegg har sans for å skille deg ut i trafikken – da har det dukket opp en skikkelig godbit på bruktmarkedet nå.Flaggskip

Norges eneste Hyundai Centennial ligger nemlig nå ute til salgs på finn.no, til under 90.000 kroner!

"Hyundai hva-for-noe?" tenker kanskje du?

Jo, dette er et flaggskip fra koreanerne. En bil som solgte bra på hjemmemarkedet og som også ble eksportert til flere land. Men til Norge kom den aldri – egentlig.


Les også: Hyundai XG – brukt luksus for småpenger

Høytstående besøk

Det er altså ett unntak: Nemlig denne bilen, og den har en meget spesiell historie. Tilfeldighetene vil det også slik at vår egen Broom-Benny kjenner den godt, han jobbet nemlig med Hyundai akkurat da dette eksemplaret kom til Norge.

– Den ble importert spesielt for Wilhelmsen-rederiet, tror den kom inn via Nederland. Saken var at de hadde skaffet seg en stor avtale med Hyundai om å frakte bilene deres ut i verden. Det betød også at de ofte hadde høytstående koreanere på besøk. Og da skulle det naturligvis bare mangle at man hadde korrekt bil å kjøre dem rundt i når de var på Norges-besøk, forteller Benny.

Genesis kan bli et eget luksusmerke i USA

– Har kjørt den!

– Det var faktisk selskapet jeg jobbet i som tok klargjøring og utlevering av den. Klart det var litt stas den gangen, dette var noe helt annet enn Accentene vi vanligvis gikk og tråkket i. Jeg har faktisk også kjørt den en liten tur, pent og rolig rundt kvartalet. Men nå er det vel neppe noe godt salgsargument at den har vært kjørt av Broom-Benny, smiler Benny.

– Dette var i alle fall et godt eksempel på hva koreanerne kunne få til den gangen, av luksus og komfort. Bilen er veldig amerikansk i kjøreegenskapene. Myk og komfortabel. Hyundai var fast bestemt på å ta opp kampen mot biler som Mercedes S-klasse og Audi A8 – og naturligvis flere amerikanere. De var nok ikke helt på nivå med dem på alt, men samtidig: Det er absolutt en bil som skiller seg fra mengden, sier Benny.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Lagret innendørs

2004-modellen later til å ha levd et beskyttet og forsiktig liv siden den kom til Norge. Den har ikke rullet mer enn 101.000 kilometer og ser mildt sagt strøken ut på annonsebildene.

"Lagret innendørs og lakkbehandlet hvert år", forteller selgeren fra Ski, det høres jo betryggende ut.

Under panseret her finner vi en 3,5-liters bensinmotor på 211 hestekrefter. Det gjør den neppe til noe råskinn, men det bør være mer enn nok krefter for komfortabel landeveiscruising.

Sjelden SUV – har du sett denne før?

Mye bil for pengene

Bilen har naturligvis automatgir, og utstyrsnivået er høyt. Innvendig er det lyst skinn og store doser "treverk" som nok garantert ikke har vokst opp i noen skog. Men slik skulle det være den gangen.

– Hvis kriteriet er "mye bil for pengene", skal det sannelig hardt gjøres å finne noe som slår denne! Diger luksusslede med 3,5-liters motor og i så god stand: Til under 90.000 kroner! Det er spesielt, sier Benny og legger til:

– Dessuten må det jo være moro å ha noe som ingen andre i Norge har makan til. Jeg må si at jeg er litt spent på hvem som kommer til å kjøpe denne, håper det er en entusiast!

Lekker og sjelden – denne er det bare én av i Norge

Interiøret er veldig tidstypisk for hvordan japanere og koreanere laget luksusbiler for ett tiår siden.  (Foto: Faksimile fra www.finn.no)
Interiøret er veldig tidstypisk for hvordan japanere og koreanere laget luksusbiler for ett tiår siden. (Foto: Faksimile fra www.finn.no)

Sjelden luksus – les vår test av Hyundai Genesis her