Bentley overrasket stort med designet på sitt nye SUV konsept. Men dette blir neppe sluttresultatet.
Bentley overrasket stort med designet på sitt nye SUV konsept. Men dette blir neppe sluttresultatet.

Bentley EXP 9: Over 2000 har bestilt "verdens styggeste SUV"

Og det blir ingen billig moro.

SUV-planene til erke-britiske Bentley har blitt en aldri så liten føljetong etter hvert.

Et meget spesielt design og mange motstridende beskjeder underveis har gjort at vi flere ganger har lurt på om det i det hele tatt ville bli noe av dette.

Men Bentley har tydeligvis hatt en plan – inkludert dette med designet – og nå er det grønt lys for prosjektet.

– Hva har de tenkt på?

"Verdens styggeste SUV" og "hva i alle dager har de tenkt på" er bare to av karakteristikkene som har gått igjen helt siden Bentley først viste fram SUV-en sin.

Samtidig var Bentley selv tidlig ute med å si at dette var ment mer som en test av markedet enn som et ferdig design – og at det helt klart ville bli endringer fram til produksjonsklar bil.

En positiv bi-effekt med å gjøre det på den måten, er naturligvis at man skaffer seg veldig mye blest rundt prosjektet. Og det har Bentley virkelig klart!

Det er bare et sted i hele verden hvor de lager slike bilinteriør
  - nemlig i England. Har kombineres det ypperste av materialer og gammelt
  konservativt med det nye ultramoderne
Det er bare et sted i hele verden hvor de lager slike bilinteriør - nemlig i England. Har kombineres det ypperste av materialer og gammelt konservativt med det nye ultramoderne

LES OGSÅ: Hva skal vi kalle dette, da?

Særdeles eksklusiv

Tidligere har det lekket ut fra Bentley at interessen for bilen fra aktuelle kunder har vært stor. Nå har dette blitt omgjort til langt mer håndfaste forhåndsbestillinger.

Ifølge engelske Autocar Har Bentley nå inne 2000 konkrete ordre på bilen. Det blir sett på som meget bra, all den tid den ikke vil være i salg før i 2016.

SUV-en skal først komme med "vanlig" bensinmotor, så en hybridløsning – før det eventuelt blir snakk om noe (i denne sammenhengen) så vulgært som en dieselmotor.

To millioner?

Spekulasjonene rundt hva Bentley-SUV-en skal koste, har vært mange. Det som er klart, er at de her kommer til å legge seg godt over mer "folkelige" konkurrenter som Range Rover og Porsche.

Da snakker vi kanskje en startpris på opp mot to millioner kroner, muligens mer. Dette er for våre forhold naturligvis svært avhengig av hvor avgifter bilen drar på seg.

Neppe det verste baksetet å sitte i dette...
Neppe det verste baksetet å sitte i dette...


LES OGSÅ: Se hvem som skal lage stasjonsvogn

Fram med kameraet!

Den ferdige versjonen av bilen skal bli mye mindre kantete i designet enn konseptbilen er. Det loves også mer tradisjonell Bentley-faktor. Men interiøret – som skal ha fått tommelen opp hos svært mange potensielle kunder – forblir ganske uforandret.

De første prototypene skal allerede ha gjennomgått omfattende tester i Sør-Afrika. I april starter vintertestingen et sted langt nord i Europa. Det betyr etter all sannsynlighet Sverige – så sørg for å ha kameraet klart hvis du er på de kanter!

Bakfra må det vel kunne sies at EXP 9 F ikke byr på den helt
  store wow-faktoren. Her er det mer klassiske og tradisjonelle linjer.
Bakfra må det vel kunne sies at EXP 9 F ikke byr på den helt store wow-faktoren. Her er det mer klassiske og tradisjonelle linjer.

LES OGSÅ: Er dette den mest harry SUV-en?