Jeep kommer med en modell som helt klart skiller seg ut designmessig når det straks er klart for nye Renegade. Den debuterer offisielt på bilutstillingen i Geneve denne uken.
Jeep kommer med en modell som helt klart skiller seg ut designmessig når det straks er klart for nye Renegade. Den debuterer offisielt på bilutstillingen i Geneve denne uken.

Jeep Renegade: Avslørt – dagen før premieren

Går rett inn i bilklasse som vokser fort.

Etter at Fiat tok over eierselskapet Chrysler, har det vært full fart framover for Jeep.

Merket med de sterke offroadtradisjonene blir sett på som juvelen i Chrysler-kronen. Det ønsker Fiat å utnytte for alt det er verdt – og er i gang med en skikkelig modelloffensiv.


Sperrefrist til i morgen

I morgen skal de presentere denne modellen på bilutstillingen i Genève: Nemlig de nye kompakt-SUV-en (eller crossoveren, om du vil) Renegade.

I forkant av dette hadde Jeep sendt ut en del bilder med sperrefrist til i morgen. Men enten har denne ikke blitt overholdt – eller så har merket selv lekket ut bildene i forkant. Nå kan vi i alle fall se produksjonsklar bil, dagen før dagen.

Nybiltest: – Så fin veteranbil du har!

Kraftig økning

Renegade går rett i en av de sterkest voksende bilklassene akkurat nå. De små SUV-ene tar stadig større markedsandeler, særlig i Europa.

Tilbake i 2012 ble det solgt 245.000 biler i dette segmentet, i år er tallet ventet å havne på rundt 640.000. Det vil naturligvis Jeep ha sin del av, og Renegade skal gå rett i klinsj med biler som Opel Mokka, Renault Captur og Nissan Juke – for å nevne noen.

Disse 4x4-eierne er mest fornøyd

Særpreget design

Renegade er designet og utviklet i USA, men skal bygges i Italia. Produksjonen skjeer ved Fiats fabrikk i Melfi, side-om-side med søstermodellen Fiat 500 X.

Jeep har rendyrket et kantete design de siste årene, med skarpe, rette linjer. De finner vi også på Renegade som har mye sterkere offroadpreg enn mange av konkurrentene.

Den store Jeep-grillen kombinert med runde hovedlykter gir fronten litt retro-preg. Det er neppe et design alle vil elske, men Renegade kommer helt klart til å skille seg fra mengden.

Kommer til sommeren

Jeep er tydeligvis opptatt av å hegne om særpreget sitt., det forklarer hvorfor Renegade bare kommer som firhjulstrekker. Mange av konkurrentene selges hovedsakelig med tohjulsdrift og noen har ikke engang mulighet for 4x4. Men på en Jeep skal det tydeligvis være drift på alle fire hjulene.

Renegade kommer med både bensin- og dieselmotorer. Den skal også være den første kompakt-SUV-en med nitrinns automatkasse.

Jeep har også en åpen versjon på gang. Det er foreløpig uklart om dette bare innebærer at man kan ta av hele/deler av taket, eller om det blir en mer omfattende cabriolet-løsning. Det vet si snart mer om når bilen debuterer i Genève.

Renegade skal være klar for lansering til sommeren.Tidlig ute: Denne er både genial og litt skummel