Her er innkjøringen til parkeringsplassen som akkurat nå ligger ute til salgs for over fire millioner kroner. Da har du riktignok plass til to biler   men innvendig skal det være som hvilken som helst annen parkeringskjeller. (Foto: Hobart Slater)
Her er innkjøringen til parkeringsplassen som akkurat nå ligger ute til salgs for over fire millioner kroner. Da har du riktignok plass til to biler men innvendig skal det være som hvilken som helst annen parkeringskjeller. (Foto: Hobart Slater)

Verdens dyreste parkeringsplass til salgs

For drøyt fire millioner får du plass til to biler. Gjett hvor:

Det blir stadig dyrere å parkere. Enten du skal stå noen timer i et parkeringshus - eller parkerer bilen på flyplassen når du skal på helgetur. I det siste tilfellet kan parkeringen fort koste det samme som flybilletten.

Men likevel: Dette blir bare småpenger i forhold til den parkeringsplassen som nå er lagt ut til salg i London.


Lete etter gateparkering

I de dyreste delene av London er parkeringsplasser virkelig knapphetsgode. Her bor og jobber noen av verdens rikeste personer.

Og de har naturligvis ikke lyst til å kjøre rundt og lete etter gateparkering for Bentleyen eller Jaguaren sin - vi tipper trange parkeringshus heller ikke er spesielt stas for denne gruppen.

Så raskt er det mulig å komme seg ut av et parkeringshus

Eksklusivt område

Dermed blir det spesielt attraktivt å sikre seg sin egen parkeringsplass - og det gjenspeiles i prisnivået.

Nå ligger det an til ny prisrekord i London etter at eiendomsmegleren Hobart Slater har lagt ut en underjordisk garasjeplass i nærheten av Royal Albert Hall til salgs.

Da befinner vi oss i eksklusive Kensington, der leilighetene også omsettes for voldsomme summer.

Her kan du se annonsen for parkeringsplassen

Stor interesse

For 400.000 pund, eller drøye fire millioner kroner, kan du sikre deg parkeringsplassen som skal være stor nok til å romme to biler.

Til denne prisen kunne vi kanskje forvente både varmekabler og fliser på gulvet, men neida: Bilene må stå på et helt vanlig betonggulv. Men parkeringskjelleren er i det minste opplyst og dessuten skal sikkerhetsnivået være svært høyt. Det teller mye i dette området.

En talsmann for Hobart Slater sier til britiske media at de allerede har hatt stor interesse for parkeringsplassen og det er ventet at den kommer til å bli solgt kjapt.

Neida - det er aldri HELT fullt på parkeringsplassen!