Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strömstad kommune kommer til å taue bort feilparkerte biler på eierens regning.

Grensekommunen taper en halv million kroner årlig på nordmenn som enten ikke betaler parkeringsavgift eller feilparkerer, får et parkeringsgebyr i ruta og kaster den i søpla uten å betale, skriver Halden Arbeiderblad.

Urettferdig

Nå går svenskene nye veier for å få has på norske lovbrytere.

- Folk i Strömstad er irritert over fenomenet. De opplever det som urettferdig at nordmennene slipper unna, mens de selv må betale. Det skal være likhet for loven enten man er svensk eller utenlandsk, sier veissjef Conny Hansson til P4 Sveriges Radio Väst.

Enhver som feilparkerer vil om kort tid oppleve at bilen blir tauet bort. Regningen må de ta selv.

Vil helst ha en lovendring

Bare 30 prosent av utenlandske bileiere i Strömstad som får bot betaler den. Resten blåser i det, fordi de vet det ikke får noen konsekvenser.

Det som står høyest på Conny Hanssons ønskeliste er en lovendring.

- I dag taper vi en halv million kroner årlig. Om vi får en lovendring så vil dette tallet gå ned, og det vil jo alle få glede av. Det er jo ingen som vil at folk skal parkere feil, sier Hansson til P4 Sveriges Radio Väst.

Ny strategi

For svenske myndigheter kan ikke drive inn gebyrer i Norge.

Det er er problem som Strömstad kommune har tatt opp med den svenske regjeringen gjentatte ganger, uten å få gehør, fordi det formelt sett ikke er snakk om bøter, men gebyrer.

Men nå har kommunen altså lagt en egen strategi. Dersom biler står trafikkfarlig, ved veikryss eller for nær overgangsfelt, så skal de rette og slett taues bort.

Taues til et sikkert sted

- Jeg tror at vi ganske snart vil ha en løsning på det. Vi må finne et sikkert sted, hvor bilene skal taues til. Når man tauer bort en bil, så tar man også ansvaret for at den ikke skal få skader, men det tror jeg vi har løst nå, sier Hansson.

- Så det kommer til å bli dyrt?

- Ja, det kan man si.

Les flere bil og motorsaker i HAs motormagasin her

Fikk parkeringsbot etter ett minutt