Den blå markøren viser hvis eieren er   mens den røde pilen viser hvor bilen er. Eieren kan zoome helt inn på kartet og finne ut nøyaktig  hvilke gateadresse bilen befinner seg. Appen viser også om bilen er i bevegelse og hvor mye strøm/hvilken rekkevidde den har.
Den blå markøren viser hvis eieren er mens den røde pilen viser hvor bilen er. Eieren kan zoome helt inn på kartet og finne ut nøyaktig hvilke gateadresse bilen befinner seg. Appen viser også om bilen er i bevegelse og hvor mye strøm/hvilken rekkevidde den har.

Tesla Model S: Stjele denne? Det er neppe smart!

Det blir nemlig svært vanskelig å gjemme seg.

Tesla Model S har vært en stor hit både på det norske- og det internasjonale bilmarkedet. Men spesielt i Norge har det tatt helt av.

Foreløpig har det ikke blitt rapportert om så mange tyverier av bilen – til tross for at den nok frister mange.

Men biltyvene har med denne bilen en utfordring som ikke er vanlig i så mange andre biler enda. Den er nemlig utstyrt med et SIM-kort. Og eieren kan spore den opp, akkurat som en iPhone, hvor som helst.

LES OGSÅ: Kurt sporet opp biltyven selv

Ikke hørt om tyveri

På spørsmål om han kjenner til om det er rapportert inn tyveri av Tesla Model S, svarer informasjonssjef i Tesla Motors Europa, Esben Pedersen, slik:

– Jeg har ikke hørt om biler som er blitt stjålet, annet enn eksempler hvor tyven har fått tak i nøkkelen. Men det er stor forskjell på om forsikringsselskapene godtar vår app til sporing. De fleste insiterer på en satellittløsning.

Stjal og slaktet supersjeldne bil

15 ulike systemer

Det siste får vi bekreftet ved å henvende oss til forsikringsselskapet Gjensidige. Informasjonssjef, Pål Rune Eklo, forteller at forsikringsselskapene forholder seg til listen over såkalte FG-godkjente søke- og gjenfinningssystemer.

Listen består av 15 ulike systemer – noen godkjent fram til 2015 – andre til 2018.

LES OGSÅ: Meldte bilen stjålet – ble dømt for svindel

Kan endre seg

– Men er det ikke egentlig det samme hvilken måte bilen spores på, så lenge den faktisk kan spores?

– Vi ser jo at det kommer stadig mer utvikling på dette, og etter hvert som teknologien bedrer seg og systemene i bilene utvikles, vil det nok komme endringer på hvilke systemer som er godkjente.

LES OGSÅ: Se hva de frekke biltyvene gjorde

Hemmelige koder

Men snarere enn brekkjern og skrutrekker, bruker stadig flere av de kreative biltyvene nå PC-er og mobiler til å stikke av med bilen din. Ettersom bilene er blitt mer og mer avanserte, og etter hvert inneholder en helt del software, har tyvene tilpasset seg.

I sommer omtalte vi blant annet at tre krypteringseksperter klarte å knekke en hemmelig kode som låser opp biler i VW-konsernet.

Les mer om koden som ble avslørt her

Kreative løsninger

Men selv om en skulle klare å låse opp bilen og stikke av med den, har altså potensielle Tesla-tyver en annen utfordring: Nemlig at bilen spores via Appen.

Så får vi se hvilken løsninger biltyvene har på det problemet etter hvert. For en ting er sikkert – i den bransjen er (dessverre) kreativiteten stor ...

LES OGSÅ: Tesla S: Dette kan bli en revolusjon