Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kjell Persen

Ekstremværet «Ivar» som treffer Møre og Romsdal og Trøndelag torsdag, kommer til å gi vanskelige kjøreforhold, og forsinke hurtig-, fergebåt- og flytrafikken.

I varselet torsdag morgen sier Meteorologisk Institutt at den varslede orkanen blir kortvarig, men kan komme opp i orkan styrke.

Vindkastene ser torsdag morgen ut til å kunne komme opp i 45 meter i sekundet. Den sterke vinden ser ut til å bli kortvarig, og vil treffe med størst kraft på Nordmøre og Trøndelag.

Flere veier er stengt på grunn av uvær, snø- og jordras i Nordland og Nord-Trøndelag.

Her faller det nedbør mellom onsdag klokken 13 og fredag klokken 07. (Foto: storm.no)

I morgentimene i dag gikk det et jordskred ved et hus i Havikveien i Namsos. Skredet har gått inntil en husvegg. Politiet vet foreløpig ikke hvor stort omfanget er, skriver Adressa.

Minst 40 millimeter nedbør

Storm-meteorolog Cecilie Villanger forteller at det kommer en god del nedbør sammen med vinden. Det milde været gjør at nedbøren vil komme som regn.

– 40-50 millimeter sør i Nordland og nord i Trøndelag fra torsdag til fredag, sier Villanger. Lokalt kan det komme mye mer, opp mot 70 millimeter.

Vannføringen i elvene i Nordland er også stigende. I flere mindre, kystnære vassdrag ventes den å overstige nivået for 50-årsflom, noe som innebærer stor flom.

Onsdag ettermiddag oppgraderte NVE flomvarselet i fylket fra femårsflom og oransje nivå til 50-årsflom og rødt nivå, som er det høyeste nivået.

Storm.no/trafikk gir deg veimeldinger, veikamera og værvarsel. Her kan du sjekke været og eventuelle forsinkelser på flyplassene.

Har du bilder eller tips i forbindelse med uværet? Send e-post til tips@tv2.no eller meldinger til 02255.