Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kaja Kirkerud og Margaret Stakkestad

Den døde mannen ble funnet i en hytte på Herdla, nord på Askøy. Det var andre hyttenaboer som meldte fra til politiet.

– De møtte den nå siktede mannen utendørs, og skjønte at noe var galt, sier lensmann i Sotra, Askøy og Øygarden, Odd Dale, til TV 2.

Politiet i Hordaland opplyser at den avdøde skal ha blitt utsatt for vold.

– Vi vil ikke si hvilken type vold det er snakk om. Krimteknikere er fortsatt på stedet, sier Dale tidlig torsdag morgen.

Forsøkte førstehjelp

Det var klokken 01.20 natt til torsdag at politiet fikk melding om at én person var alvorlig skadet, mulig død, på Askøy.

– Avdøde ble funnet innendørs, mens siktede ble pågrepet utendørs, like i nærheten, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Jan Steimler til TV2.no.

Hyttenaboene som meldte fra til politiet avhøres av politiet.

– Jeg kan ikke si hva vitnene gjorde av førstehjelp før politiet ankom, men den første politipatruljen som ankom stedet startet med livreddende førstehjelp, sier Steimler.

Personen ble erklært død klokken 01.58, men er ikke formelt identifisert.

Den siktede leier hytten hvor den døde mannen ble funnet.

– Han har bodd der veldig kort tid, sier Dale til TV 2.

Verken den døde, eller den siktede mannen, er fra nærområdet rundt Herdla. Begge er norske, og skal være tilhørende i distriktet rundt Bergen.

– Vi har ikke fått varslet pårørende i saken, og vi kan derfor ikke si noe mer om avdøde. Vi ønsker på nåværende tidspunkt ikke å kommentere relasjonen mellom avdøde og den siktede, sier Steimler.

Mannen som er siktet for drapet er i politiets varetekt. Han ble først sendt til legevakt. Åstedet er sperret av, og undersøkes av kriminalteknikere.

– Er de involverte kjenninger av politiet?

– Det ønsker vi ikke å kommentere på nåværende tidspunkt, sier Steimler.

TV2.no følger saken.