Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kaja Kirkerud

En mann i 20-årene er pågrepet etter en biljakt som foregikk på E6 fra Stange mot Tangen torsdag morgen.

Politiet pågrep ham klokken 07.35 etter biljakt i forbindelse med at en familie på fem i Stange ble ranet med gevær i natt. Store politistyrker ble satt inn i jakten.

– Politiet fikk i morgentimene meldinger fra observante personer som hadde sett bilen som ble tatt i forbindelse med ranet i Stange. Den var sett på flere steder i Hamar- og Stangeområdet. De opplysningene hjalp oss og våre politipatruljer fikk øye på bilen i Stange sentrum.

– Etter en kort bilforfølgelse ble bilen stanset rett sør for Stange sentrum, sier politioverbetjent og kriminalsjef Rune Otterstad ved Hamar politistasjon i en pressemelding.

Kvinnen som politiet mener var med på ranet, er fortsatt på frifot.

Politiet fortsetter arbeidet med undersøkelser i boligen til familien som ble ranet og i området rundt, samt avhør av familien, mannen som er pågrepet og samtaler med andre som har opplysninger om saken.

Ranet skjedde i 3-tiden. Ifølge Sulen er det usikkert hvordan de to ranerne kom til stedet.

– Det banket på døra, og da sønnen i huset lukket opp, møtte han en mann som var bevæpnet med et gevær. Denne mannen og en kvinne gjennomførte ranet. De tok med seg verdisaker fra huset, bilnøkler og stakk fra stedet i familiens bil, sier operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Familien har tre voksne barn.

– Sønnen i huset, som er i 20-årene, lukket opp døren og ble møtt av ranerne, sier Sulen til TV2.no.

Ranerne hadde på seg finlandshetter og snakket norsk. De ble oppfattet som aggressive, men ingen ble skadd under ranet. Politiet har ingen detaljert beskrivelse av ranerne. Bilen som er stjålet er en blå Hyundai i30.

– Det er jo naturlig at ranerne ble oppfattet som aggressive når man får en geværmunning rettet mot seg, sier operasjonslederen.

Familien i avhør

Politiet tar hånd om familien som ikke er kommet fysisk til skade under ranet.

Politiets kriminalteknikere skal undersøke åstedet og avhøre familiemedlemmene som var i huset da ranet skjedde.

– Denne saken har naturlig nok høy prioritet hos oss, sier Sulen.

Han vil ikke si noe mer om hva slags type gevær ranerne truet familien med.

TV2.no følger saken.

TV2.no / NTB