Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekstremværet har fått navnet «Ivar», og byr på sterk storm 30 m/s eller orkan 33 m/s torsdag ettermiddag og kveld. I tillegg kan vindkastene komme opp i mellom 40-50 m/s.

Det er ifølge Meteorologisk institutt et lavtrykk vest for Storbritannia som går nordøstover og forsterker seg når det treffer kysten av Trøndelag.

Den sterke vestlige vinden ser likevel ut til å bli kortvarig og treffe med størst kraft på Nordmøre og i Sør-Trøndelag.

– Sannsynligvis vil vinden også slå inn i landet, og det vil gå raskt over til Sverige. Været vil roe seg ned til fredag, sier vakthavende meteorolog Gunnar Nord ved Meteorologisk institutt til NTB.

Storm-meteorolog Cecilie Villanger forteller at det kommer en god del nedbør sammen med vinden.

– 40-50 millimeter sør i Nordland og nord i Trøndelag fra torsdag til fredag, sier Villanger. Lokalt kan det komme mye mer, opp mot 70

Her faller det nedbør mellom onsdag klokken 13 og fredag klokken 07. (Foto: storm.no)
millimeter.

Det holder seg likevel mildt, og all nedbøren kommer som regn.

Vinden og nedbøren kommer til å gi vanskelige kjøreforhold, og du må også regne med forsinkelser i ferge-, hurtigbåt- og flytrafikken.

Vannføringen i elvene i Nordland er også stigende. I flere mindre, kystnære vassdrag ventes den å overstige nivået for 50-årsflom, noe som innebærer stor flom. Onsdag ettermiddag oppgraderte NVE flomvarselet i fylket fra femårsflom og oransje nivå til 50-årsflom og rødt nivå, som er det høyeste nivået.

Det er bare Meteorologisk institutt som kan sende ut ekstremværvarsel.

Storm.no/trafikk gir deg veimeldinger, veikamera og værvarsel. Her kan du sjekke været og eventuelle forsinkelser på flyplassene.

Har du bilder eller tips i forbindelse med uværet? Send e-post til tips@tv2.no eller meldinger til 02255.

TV 2 / NTB