johntopp
johntopp

Bestefar John skulle bare ta seg ei øl ...

Det angrer han bittert på. NB! Sterke bilder.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Ingrid Treborg

I mars i fjor var australske John MacDonald (60) og kameratene på fisketur i Brisbane.

Under fisketuren mistet han en ølboks i den forurensede elva Brisbane River, men han fikk tak i boksen og tok seg en stor slurk.

Det angrer han bittert på nå, skriver Daily Mail.

To timer etter å ha tatt slurken, ble han uvel. Magen blåste seg opp som en ballong, og han ble fraktet i hui og hast til sykehuset Caboolture Hospital.

Legene antok at John hadde fått en kraftig infeksjon etter å ha vært i kontakt med det skitne elvevannet, og ga ham store mengder antibiotika. Men magen fortsatte å vokse, og John fortsatte å kaste opp. Han ble hasteoperert, men til ingen nytte.

Legene fant ikke ut hvorfor han reagerte så voldsomt, og hvorfor magen blåste seg slik opp. Etter to mislykkede operasjoner, ble John lagt i koma.

– Legene fortalte familien min at de måtte forberede seg på at jeg skulle dø, sier John til nettstedet.

Artikkelen fortsetter under bildet ...

johnsykehus (Foto: Tertius Pickard)

John ble overført til Royal Brisbane Hospital, hvor han ble operert en tredje gang. Denne gangen sank magen sammen, men kirurgene fant likevel ikke ut hvorfor eller hvordan magen hans hadde blåst seg slik opp.

– De opererte meg, og jeg fikk en helt flat mage igjen. Men like etter kunne jeg se hva jeg hadde hatt til middag. Jeg visste at da var det på'an igjen, sier han.

John er overbevist om at han ble syk av å være i kontakt med elva han plukket ølboksen opp fra.

– Brisbane River er mer forurenset enn folk er klar over, sier han.

Finner ikke svaret

Etter de uttallige operasjonene, har John et gedigent arr på magen. 8. mai i år blusset betennelsen opp igjen, arret raknet, og nok en gang måtte han opereres. Igjen ble han satt på antibiotika, og magen sank sammen.

Nylig blåste magen hans opp igjen, og legene klør seg i hodet. John sier at han er sliten, og at han ikke kan forstå at ingen kan hjelpe ham. Legene sier at de ikke kan operere ham mer, når de ikke vet hva de skal se etter.

John stiller nå opp i en rekke medier verden over i et håp om at noen der ute vet hva som feiler ham.

– Jeg vil fortelle historien min til hele verden. Kanskje er det noen der ute som har svaret og som kan gjøre meg frisk igjen. Jeg er en god mann og ønsker å være sammen med barna og de små barnebarna mine. Så hvis det er en god lege der ute som kan hjelpe: Rop ut, sier han.

Og:

– Jeg tok et dumt valg, og nå må jeg leve med dette resten av livet, sier han.