Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Magrethe Håland Solheim

En av Danmarks største sportskjeder, Sportmaster, slutter å selge Canada Goose-jakker, skriver danske Metroxpress.

Begrunnelsen fra kjeden er at Canada Goose ikke har kunnet garantere dem at pelsen på jakkene ikke stammer fra dyr som lider unødig.

Dyrevernsgrupper i Danmark, deriblant gruppen Anima, mener pelsen kan stamme fra prærieulver som er fanget på unødvendig smertefulle måter. De er nå glade for at Sportmaster slutter å selge jakkene.

Tidligere har også Coop i Danmark, etter hard kritikk, stoppet salget av jakkene.

Også Coop i Norge solgte tidligere i år ut et parti, men har etter å ha fått mye kritikk har de sagt at de ikke ønsket å selge dem mer.

Fanges med revefeller

ADVARER: Live Kleveland i Dyrevernsalliansen mener pelsen på Canada Goose-jakkene er skaffet til veie på uetiske måter. (Foto: Dyrevernsalliansen)
Live Kleveland i Dyrevernalliansen advarer folk mot å kjøpe de dyre jakkene.

– Vi er sterkt kritiske til at norske butikker selger disse jakkene, sier hun.

Årsaken er at pelsen på hettekanten er hentet fra viltfanget prærieulv. Disse dyrene blir fanget med revefeller – som er ulovlige i Norge, ifølge Kleveland.

– Produsenten forsvarer dette med at de bruker en ny type revefelle, men heller ikke denne er lov i Norge. Jeg mener det er umoralsk å importere ting som vi ikke kunne produsert i Norge uten å bryte loven, sier Kleveland.

– Fanges under kontrollerte former

Ferner Jacobsen er blant butikkene som selger Canada Goose-jakkene i Norge.

– Jeg har fått informasjon som sier at dyrene ikke lider unødig. Opplysningene jeg har fått fra Canada Goose virker troverdig, sier Christian Ferner.

Jeff Leopold representerer Canada Goose i Norge. Han understreker at metodene som brukes til å fange prærieulvene som brukes i jakkene er strengt regulert.

– Vi støtter Canadiske produsenter som har lange tradisjoner for å fange disse dyrene. De som fanger dyrene må ha lisens, og dette skjer under kontrollerte former, sier Leopold.