Farmenvinnerne bil Front
Farmenvinnerne bil Front

SØNDAG FØR FINALEN: Her får hun en ny bil

Slik brukte Farmenvinnerne milliongevinsten.

Av Troy Gulbrandsen

Da Leif Birger Mækinen vant Farmen i 2010 var det ikke bare vinneren som felte noen gledestårer. Det kunne også deltaker og stedatteren Silje som fikk tidenes overraskelse da Leif Birger under Gullruten i Bergen overrasket henne med ny bil. Se video over.

Tre år senere forteller Leif Birger at premien nå er brukt opp.

– Sitater

Gaute Grøtta Grav var den første som vant Farmen i 2001. Oppholdet på Rime gård sikret Grav et splitter nytt hus. Huset solgte Gaute i 2009 til en svært god pris.

I andre sesong av Farmen i 2003 var det Bjørn Tore Bekkeli (41) som var sterkest i finalen. Bekkeli var i store økonomiske vanskeligheter på grunn av en konkurs da han meldte seg på Farmen og fortalte etter finalen at han skulle bruke premien til å nedbetale gjeld.

– Hva brukte du pengene til, Bjørn Tore?

– Sitater

Snorre Rotbæk kunne smelle champagnekorken da han ble utropt som vinner av Farmen i 2004. Rotbæk vant både hytte og bil som han solgte til sine foreldre for én million kroner.

– Jeg har ikke sløst bort pengene men jeg har jobbet lite og reist mye forteller Snorre til tv2.no.

Rotbæk som også er en ivrig pokerspiller innrømmer at det kostet å være «kar», spesielt da han besøkte Las Vegas.

– Hvis du bor i Las Vegas en måned og bruker mye penger på å spille poker og bo på hotell, vel...ja det er jo en «once in a lifetime experience.

Da Snorre noen år senere åpnet helsestudioet Crossfit i Bergen var det ikke mye igjen av førstepremieren og Snorre måtte ta opp et vanlig banklån. Men han klager ikke.

– Jeg har levd litt av å være en blanding av «Poker-Snorre» og «Farmen»-Snorre i ganske mange år. Etter at jeg begynte å bli glemt bestemte jeg og en kompis oss for å starte en pokerklubb. Og det var veldig fint bortsett fra at det ikke var helt lov og siden jeg allerede var litt kjent når vi ble tatt, og det ble vi et par ganger, så stod det: «TV 2-kjendis tatt for å drive illegal casino-virksomhet» med ett bilde av meg. Det var muttern aldri særlig glad for, forteller Snorre som ikke lenger driver ulovlig pokerklubb.

I 2007 vant Mikkel Isak Eira en hytte til en verdi av 700.000 kroner og en bil verdt 360.000 kroner. Mikkel fortalte den gang at hytte skulle bygges i Kautokeino.

– Står hytta i Kautokeino?

– Synker

Silje Hvarnes kan prise seg lykkelig for at hun meldte seg på Farmen i 2008. Da alle konkurrentene var slått ut stod hun igjen som vinner av Farmen og fikk også en hytte og en ny bil i premie. Dessuten er det ikke alle som treffer sin kommende ektemann i en realityserie. Silje og programleder Gaute Grøtta Grav ble senere et par og giftet seg i 2011 i Larvik.

Etter en pause på ett år ble det igjen kåret en ny Farmenvinner i 2010. Denne gangen var det Leif Birger Mækinen (58) som dro det lengste strået og stod igjen med en pen førstepremie. En hytte og en splitter ny bil. Mækinen bestemte seg for å overraske stedatteren ved å gi henne bilen han hadde vunnet.

– Synker

Tommy Rodahl hadde et godt år i 2011 da han vant både hytte og bil.

– Det var som en orgasme etter ti år med «tørrjokking». Det var nesten ikke til å beskrive, forteller Rodahl og ler.

Tommy Rodahl hadde ingen fast jobb eller stabil økonomi da han vant Farmen. Da hjalp det at kommunen gav ham en gratis tomt slik at han kunne fått oppført hytta som nå benyttes som helårsbolig. Byggekostnadene finansierte Rodahl ved å selge bilen han også vant.

– Vi har det så fint som vi aldri har hatt det før. Det hender når jeg kommer kjørende og ser huset utenfra tenker at dette var resultatet av ti ukers knallhard jobbing, forteller Rodahl til tv2.no